PARLAMENT BIH

Zvizdić: Izbor Vijeća ministara 23. ili 30. decembra

On je potvrdio i da će dan nakon imenovanja Vijeća ministara Program reformi iz Predsjedništva BiH biti poslan u Brisel

Denis Zvizdić. S.Saletović

Piše: S. D. / Avaz.ba

17.12.2019

Denis Zvizdić, predsjedavajući Kolegija Predstavničkog doma Parlamenta BiH, kazao je da bi sjednica tog doma na kojoj bi trebao biti potvrđen novi saziv Vijeća ministara mogla biti održana 23. ili 30. decembra.

O dva datuma, kazao je Zvizdić, raspravljano je na današnjoj sjednici Zajedničkog kolegija oba doma PSBiH i postoji jednoglasna sagalsnost da sjednica bude održana 23. decembra ukoliko Centralna izborna komisija (CIK) i Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) završe provjere za kandidate za ministre i zamjenike, a ukoliko provjere do tog datuma ne budu okončane, onda će sjednica biti održana 30. decembra da bi Vijeće ministara BiH bilo imenovano prije Nove godine.

Zvizdić je potvrdio i da će dan nakon imenovanja Vijeća ministara Program reformi iz Predsjedništva BiH biti poslan u Brisel.

On je kazao i da je na sjednici Kolegija Predstavničkog doma i sjednici Kolegija u proširenom sazivu razgovarano je o sutrašnjoj sjednici Predstavničkog doma na kojoj će fokus biti na mogućem usvajanju budžeta institucija i međunarodnih obaveza BiH, kao i na 24 finansijska sporazuma koja već dugo čekaju na proceduru usvajanja, a njihova vrijednost premašuje milijardu eura.

-Kada je riječ o sjednici Zajedničkog Kolegija oba doma Parlamenta BiH, danas smo utvrdili kriterije za imenovanje članova u sve zajedničke komisije i vrlo brzo, najvjerovatnije 24. decembra, trebalo bi da imamo i imena članova tih komisija. Dobro je što će BiH uskoro dobiti i sastav delegacije za Vijeće Evrope –rekao je Zvizdić . 



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.