PARLAMENT BIH

Šta je s Titovim vilama kod Bugojna, ko je diskriminiran kod nabavke policijskih uniformi...

Zbog obimnog dnevnog reda, Denis Zvizdić, predsjedavajući Doma, ograničio je komentare na dobivene odgovore

Predstavnički dom. S. Saletović

Piše: S. D. /Avaz.ba

18.12.2019

Više od 500 pitanja postavljeno je tokom protekle godine Vijeću ministara BiH i drugim institucijama, a većina odgovora na ta pitanja, od kojih su neka stara mjesecima, tek se danas našla na dnevnom redu sjednice Predstavničkog doma PSBiH, jer kao što je poznato, ovo je prva radna sjednica ovog doma od njegovog konstituiranja u decembru prošle godine.

Zbog obimnog dnevnog reda, Denis Zvizdić, predsjedavajući Doma, ograničio je komentare na dobivene odgovore.

Zukan Helez, poslanik SDP-a, kazao je da je nezadovoljan odgovorom na pitanje koji je status objekata, poznatih kao Titove vile Gorica i Koprivnica, u okolici Bugojna.

- Vi ste promašili odgovor, niste mi konkretno odgovorili, a mene je zanimalo ovo, jer ima ljudi koji bi ulagali u ove objekte – kazao je Helez.

Nermin Nikšić iz SDP-a pitao je Ministarstvo sigurnosti BiH koji je problem sa Pravilnikom o policijskoj opremi pa su domaći proizvođači izrazili protest tvrdeći da su diskriminirani, ali je i on rekao da nije dobio konkretan odgovor na svoje pitanje.

Zvizdić je kazao da su najveći broj pitanja uputili poslanici Damir Arnaut (SBB), ukupno 213, i Saša Magazinović (SDP), 181 pitanje.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.