REAKCIJA

Komšić: Amateri iz SDP-a upropastili priliku da građanske stranke upravljaju državom

Oni nisu htjeli preuzeti odgovornost za upravljanje ključnim političkim procesima i državom

Komšić: Upropaštena prilika. Arhiv

M.Aš. / Avaz.ba

18.12.2019

Željko Komšić, predsjednik Demokratske fronte i predsjedavajući Predsjedništva BiH, oglasio se izjavom za javnost nakon konferencije za medije SDP-a, na kojoj su, između ostalog, istaknuli da je DF otpočetka razvaljivao ljevicu kako bi jačao SDA.

 - Politički amateri iz SDP-a odbili su mogućnost da, kao sada već bivši Bh. blok, imamo najmanje premijera Federacije BiH i da vodimo glavnu ulogu na državnom nivou, što sam im predlagao. Oni nisu htjeli preuzeti odgovornost za upravljanje ključnim političkim procesima i državom, a istovremeno su se odlučili da podapinju gdje god stignu, pa i na pitanju NATO-a, pozivajući na formiranje vlasti bez odluke Predsjedništva kojom bi se odblokirao proces NATO integracija - rekao je Komšić.

Jedino što su uspjeli jeste da, kako je naglasio, upropaste historijsku priliku da lijeve građanske opcije budu predvodnici političkih procesa u uvjetima kada su građanske stranke imale veći broj glasova nego SDP 2010. godine.

 - Samo zato da bi prikrili svoj kukavičluk i političko sljepilo, danas neumorno optužuju. Građani, međutim, nisu slijepi i vide sve to i građanima svoje gluposti ne mogu prodavati kao svoje vrline - kaže Komšić.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.