GRAČANICA

BiH se ujedinila da pomogne malenoj Eni, ali priča ima drugi kraj: Klasična prevara i zloupotreba djeteta

Porodici iz Gračanice pomogao veliki broj ljudi. H. Čalić

Piše: E. Ma. / Avaz.ba

18.12.2019

"Bosanci još jednom pokazali da imaju dušu", "Ena više neće biti gladna", tako su otprilike glasili naslovi u svim bh. medijima nakon potresne priče djevojčice iz Gračanice i njene nane Havke Huskić.

Brojni građani iz BiH, regiona i dijaspore reagirali su u velikom broju kako bi pomogli malenoj Eni, no čini se da je cijela priča prevara.


Djevojčica s nanom Havkom: Apelu za pomoć se odazvali brojni Bosanci. H. Čalić

No, kako su saopćili iz humanitarne organizacije ''Pomozi.ba'', riječ je o "klasičnoj prevari i zloupotrebi djeteta".

Na svojoj Facebook stranici objavili su kako su povukli uplatu za pomoć ovoj porodici.

- Na videu možete vidjeti spornu porodicu iz Gračanice koja je prije dvije godine dobila izuzetno vrijednu donaciju putem emisije ''Život na čekanju'', dok na videu koji smo jutros podijelili od Nove TV uopće nema tih stvari. Jutros smo pod velikim pritiskom ljudi koji su od nas tražili da im se pomogne odmah reagirali i uplatili donaciju koju smo kasnije uspjeli povući nazad jer smo u međuvremenu od partnerske organizacije dobili informacije da se radi o klasičnoj prevari i zloupotrebi djeteta. Našim partnerima smo odmah povjerovali, a u međuvremenu smo došli i do ovog videa koji pokazuje da im se pomaže već duže vrijeme - piše na Facebook stranici ''Pomozi.ba''.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.