AKTUELNOSTI

Dok demokrati pokušavaju smijeniti Trampa, Dodik mu poslao pismo podrške

Dodik i Tramp. Arhiv

Srna

18.12.2019

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je podršku predsjedniku SAD Donaldu Trampu (Trump), ističući da oni koji vrše udar na Trampa i pokušavaju da ga smijene ugrožavaju osnovne ljudske vrijednosti za koje se bori američki predsjednik.

- Ugrožavaju kako u samoj Americi tako i širom svijeta, jer mnoge manje države se orijentiraju prema SAD - dodao je Dodik.

Dodik je naglasio da Amerika, kao vodeća svjetska sila, usmjerava globalne procese i da je vrlo bitno za cijeli svijet da SAD vodi neko ko je suverenistički i patriotski orijentiran, kao aktuelni američki predsjednik Tramp.

- Zato izražavam punu podršku predsjedniku Trampu, jer je podrška njemu podrška patriotskim i suverenističkim vrijednostima do kojih je nama stalo i za koje se već decenijama borimo. Uvjereni smo da samo na tim temeljima može da se gradi demokratičniji i humaniji svjetski poredak - navodi se u dijelu pisma koje je Dodik uputio Trampu, a koji je u posjedu Srne.

Dodik je na kraju citirao Trampa, dodajući da iza tih riječi stoje Republika Srpska i on lično.

- Ako želite slobodu, ponosite se svojom zemljom. Ako želite demokratiju, držite se svog suvereniteta. Ako želite mir, volite svoju naciju. Mudri lideri uvijek prvo misle na dobrobit svog naroda i zemlje. Budućnost ne pripada globalistima. Budućnost pripada patriotima - naveo je Dodik.

U zastupničkom domu SAD počela je sjednica na kojoj će se razmatrati, između ostalog, i pitanje opoziva aktuelnog predsjednika Donalda Trampa, koje su pokrenuli visoki predstavnici Demokratske partije SAD.

Demokratska partija je Trampa pozvala na odgovornost zbog navodnih prijetnji Ukrajini, koje uključuju prekid američke pomoći ukoliko ukrajinski predsjednik ne pokrene "istragu" protiv Džoa Bajdena (Joe Biden), bivšeg potpredsjednika SAD i trenutnog kandidata za predsjednika na izborima 2020. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.