AKTUELNO

Državni delegati danas o stalnim komisijama, budžetu i finansijskim sporazumima

Po završetku redovne, planirana je hitna sjednica Doma naroda

Dom naroda bi, pored ostalog, trebao razmatrati i više finansijskih sporazuma. Avaz

Avaz.ba / Fena

20.12.2019

Delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine danas bi trebali izabrati članove stalnih komisija tog doma - Ustavnopravne komisije, Komisije za finansije i budžet te Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije. 

Članovi Ustavnopravne komisije trebali bi biti: Asim Sarajlić, Amir Fazlić, Sredoje Nović, Lazar Prodanović, Bariša Čolak i Lidija Bradara.

U Komisiju za finansije i budžet trebali bi biti imenovani: Amir Fazlić, Denis Bećirović, Nikola Špirić, Dušanka Majkić, Lidija Bradara i Marina Pendeš.

Komisiju za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda trebali bi činiti: Amir Fazlić, Fahrudin Radončić, Dušanka Majkić, Mladen Bosić, Marina Pendeš i Zlatko Miletić.

Po završetku redovne, planirana je hitna sjednica Doma naroda, na kojoj bi se, pored ostalog, trebao naći Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2019. godinu, koji je u srijedu usvojio Predstavnički doma Parlamenta BiH.

Dom naroda bi, pored ostalog, trebao razmatrati i više finansijskih sporazuma, kao i izvještaje o izvršenju budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2017. i 2018. godinu te o finansijskoj reviziji izvršenja budžeta institucija BiH za 2017. i 2018. godinu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.