REAKCIJE

Bećirović: Nelogično je da su Parlamentu povećana sredstva, a Ministarstvu sigurnosti umanjena

Svako živ je primao plaću, samo se ne odnosimo svi jednako prema tome

Denis Bećirović. Avaz

Piše: S. D. /Avaz.ba

20.12.2019

Denis Bećirović (SDP), delegat u Klubu bošnjačkog naroda u Domu naroda Parlamenta BiH, kazao je novinarima u Sarajevu da je na današnjoj sjednici tog doma trebalo raspravljati i o odgovornosti za nerad Parlamenta BiH u proteklih devet mjeseci, ali da je većina odbila uvrstiti ovu tačku na dnevni red zasjedanja. On je obrazložio i zbog čega je glasao protiv Zakona o budžetu za 2019. godinu.

- Moram reći da se taj budžet, evidentno, temelji na načelima nerada i neodgovornosti. Da je to tako, pokazuju i cifre koje su sadržane u rashodovnoj strani. Zamislite, Parlament koji nije nikako radio u 2019. godini, dobio je povećanje troškova za 310.000 KM, Predsjedništvo BiH za skoro pola miliona. S druge strane, skresali su potpuno sredstva za, recimo, ombudsmana za ljudska prava , Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice, ali posebno zabrinjava činjenica da, recimo, smanjuju sredstva i Ministarstvu sigurnosti BiH u godini kad migrantska kriza potresa cijelu državu, a posebno područje Unsko-sanskog kantona i to je potpuno nelogično - istaknuo je Bećirović.

Na pitanje novinara je li i on primao plaću u vrijeme dok Parlament nije radio, Bećirović je kazao:

- Svako živ je primao, samo se ne odnosimo svi jednako prema tome, desetine prijedloga su upućene, ali se nisu našli na dnevnom redu, jer se nije radilo - zaključio je Bećirović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.