AKTUELNO Stvorile se velike kolone

Kako je ovo moguće: Zaglavio se kamion u tunelu kod Jajca, ogromne gužve u oba smjera

Saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu, a iz BIHAMK-a upozoravaju na učestale sitnije odrone, te na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle

E. Ma. / Avaz.ba
20.12.2019 16:35

Gužve kod Jajca

Foto: Čitalac

U tunelu kod Jajca zaglavio se kamion, što je izazvalo velike gužve.

Stvorile su se velike kolone u oba smjera.

  • Gužve kod Jajca
    Gužve kod Jajca Foto: Čitalac

Na GP Bosanska Gradiška pojačan je promet vozila i duga su zadržavanja u oba smjera. Na graničnim prijelazima Bosanski Brod i Gradina duga su čekanja na ulazu u BiH. Na ostalim graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko - Gunja.

Na magistralnom putu Zenica - Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana od 5 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 5 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj - Šićki Brod - Sarajevo i Žepče - Zavidovići - Olovo - Sarajevo.

Od ostalih puteva s aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: Donji Vakuf - Jajce - Crna Rijeka (tunel Skela, Zdaljevac), Ključ - Bosanski Petrovac (Lanište), Srebrenik - Orašje (tunel Ormanica), Doljani - Metković (između graničnih prijelaza) i Sarajevo - Trnovo (u mjestu Krupac).

Saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo na učestale sitnije odrone, te na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle ili niske oblačnosti. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Komentari

NA VRH