DOBRE PRIČE

Veliko srce navijača Željezničara: Spremni pokloni za djecu Centra "Vladimir Nazor"

Za samo tri dana sakupljeno više od 8.000 KM, koliko je bilo potrebno da se napravi 260 paketića

Piše: I. K. / Avaz.ba

21.12.2019

Novogodišnji paketići - Avaz
Sastav paketića - Avaz
Akcija Udruženja "Manijaci USA/CAN" - Avaz
U sastav paketića i rekviziti FK Željezničar - Avaz
Članovi Udruženja "1921" spakovali 260 paketića - Avaz
+2

A da je decembar mjesec darivanja i pozitivnih vibracija, dokaz je i priča koja dolazi iz Sjeverne Amerike, potpomognuta sarajevskom rajom.

Naime, povodom nastupajućih novogodišnjih praznika članovi Udruženja „Manijaci USA/CAN“ pokrenuli su akciju prikupljanja sredstava za kupovinu i podjelu paketića za djecu.

Za samo tri dana „Manijaci Northamerikanci“, kako ih još nazivaju, sakupili su oko 8.000 maraka, koliko je bilo potrebno da se napravi 260 paketića za djecu koja pohađaju Centar „Vladimir Nazor“ u Sarajevu.

Ova akcija realizirana je uz pomoć Udruženja „1921“, čiji su članovi pakovali paketiće za najmlađe, a ubrzo će ih i podijeliti.

- Plan je bio da akcija traje sedam dana, ali je novac sakupljen puno ranije, odnosno, za nepuna tri dana. Naši prijatelji iz Sjeverne Amerike redovno organiziraju akcije, ali se i uključuju u akcije koje mi organiziramo. Cilj je bio, makar nakratko, staviti osmijeh na lice mališanima ovog centra jer je dječiji osmijeh zaista neprocjenjiv - izjavio je za „Avaz“ predsjednik Udruženja „1921“ Mirza Fočo.

Podjela paketića bit će izvršena tokom naredne sedmice.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.