SVEČANO

Tijana Dapčević nastupala na otvaranju "Zimskog grada" u Modriči

Zimzograd obradovao mnoge

Nastup Tijane Dapčević u Modriči. S. Jeremić

Piše: S. Jeremić / Avaz.ba

22.12.2019

U Modriči je svečano otvoren "Zimski grad", koji, drugu godinu zaredom, organiziraju Općina Modriča i općinska Turistička organizacija. Nakon ceremonije otvaranja održan je koncert Tijane Dapčević. "Zimski grad" bit će otvoren do 4. januara. 

Modričani će narednih dana moći uživati u bogatom kulturnom i zabavnom sadržaju koji im nudi "Zimski grad". U Svetosavskoj ulici nalazi se 12 kućica prodajnog karaktera, među kojima je posebna Kuća dobročinstva, u kojoj će sav prihod od prodaje biti namijenjen Dnevnom centru za djecu s posebnim potrebama. "Zimski grad" svečano je otvorio načelnik općine Mladen Krekić. 

Hoćemo da se povrati osmijeh, da budemo svi zajedno. Da se izmirimo međusobno, da praštamo i svima da želimo ono što želimo svojoj porodici. I Kuća dobročinstva je da se prikupljena sredstva daruju djeci s posebnim potrebama - rekao je Krekić. 


Brojni koncerti

"Zimski grad" u Modriči. S. Jeremić

Na ceremoniji otvaranja "Zimskog grada" nastupali su mališani iz vrtića "Naša radost", članovi amaterske scene mladih, a najmlađe sugrađane obradovao je dolazak Djeda Mraza. U narednim danima svojim nastupima predstavit će se kulturno–umjetnička društva, osnovne i srednja škola, bit će održane i tri dječije predstave i brojni koncerti.

- Ovo smo organizirali uz snažnu podršku lokalne zajednice. Svaku večer imat ćemo po jedan značajan događaj. Koncerti, tamburaši, kulturno–umjetnička društva. Bit će ovo veliki događaj od 14 dana - rekla je Aleksandra Tošanović, direktorica Turističke organizacije općine Modriča. 

Nakon svečanog otvaranja ''Zimskog grada'', održan je koncert Tijane Dapčević, koja se prvi put predstavila modričkoj publici. Modričani su, i pored vjetra i kiše, uživali kako u hitovima Tijane Dapčević tako i u njenom izvođenju numera drugih izvođača.  

- U ovom dijelu regiona pjevam 20 godina, ali prvi put sam u Modriči. Mnogo mi je drago što sam dio "Zimzograda". Divni i topli ljudi, kao uvijek u Bosni i Hercegovini. Noviteta je mnogo. Krajem januara stiže hit, uskoro će i sport. U Makedoniji sam završila snimanje serije, počela je da se emitira i u Bugarskoj. U junu će se početi snimati film u režiji Predraga Pašića, ja igram glavnu ulogu - rekla je Tijana Dapčević. 

U okviru "Zimskog grada", koji će u Modriči biti otvoren do 4. januara, održat će se i dječija Nova godina 27. decembra u modričkoj sportskoj dvorani. 

Djed Mraz u Modriči. D. Jeremić

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.