SARAJEVO

Oglasili se i iz zaštitarske agencije nakon incidenta s migrantima: Njihova strana priče otkriva nove detalje

Korišteno je i hladno oružje

Incident u tržnom centru u Sarajevu. Screenshot

Piše: E. Ma. / Avaz.ba

23.12.2019

Nakon incidenta u ''Bingovoj'' radnji u tržnom centru Otoka u Sarajevu, u kojem su zaštitari pretukli dvojicu migranata koji su prethodno počinili krađu, oglasili su se i iz Agencije "Flek", koja je zadužena za osiguravanje ovog objekta.

Potvrdili su da su njihovi uposlenici učestvovali u ovom incidentu, ali da nisu pretukli dvojicu migranata, kako je to javnost u našoj zemlji ocijenila, nakon što je na društvenim mrežama objavljen video.

- Napad se desio u službenim prostorijama koje u navedenom objektu koristi Agencija "Flek" i to nakon što su dva strana državljana uhvaćena u krađi više artikala. Prilikom dovođenja u službene prostorije, strani državljani su pokazali izrazitu agresivnost, pri čemu su uz galamu i viku počeli uništavati inventar - naveli su za "Avaz" iz ove agencije.

Kako tvrde, migranti su napali zaštitare, a pri tome su koristili i hladno oružje. Navode da su njihoci uposlenici savladali dvojicu stranih državljana uz minimalnu upotrebu fizičke sile koja je bila srazmjerna napadu, te su sačekali dolazak policije.

U ovom napadu, povrijeđen je jedan zaštitar kome je ukazana ljekarska pomoć.

Faksimil saopštenja za javnost. Avaz

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.