HAOS

Stanivuković za "Avaz": Lukač me udario pesnicom u lice i raskrvario mi donju usnu

Draško Stanivuković. Screenshot

Piše: Al. Ti. / Avaz.ba

23.12.2019

Draško Stanivuković, zastupnik PDP-a kojeg je večeras u sali Skupštine RS udario ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, kazao je za "Avaz" da je vrijeme da jednom zauvijek prestane nasilje, ali i naglasio da neće prestati, te da nema straha.

Za naš portal je kazao šta se tačno desilo i kako je došlo do incidenta. 

- Ministar se javio za riječ i počeo je da priča i poručio mi da ću da završim kao one zastavice, polomljen na podu. To je prijetnja. To je čovjek koji treba da se brine za našu sigurnost i da čuva građane - kazao je Stanivuković.

Dodaje da je nakon toga ustao i zatražio objašnjenje za te riječi.

- Tada mi je kazao da dođem, što sam i uradio. Došao sam do njega jer se ne bojim, a on me udario pesnicom u usta i nos i tom prilikom mi raskrvario donju usnu u Narodnoj skupštini RS. Prišla je Jelena Trivić, a njoj je zavrnuo ruku. Dakle, mislim da gore od ovoga ne može. Ovo se nikada ranije nije desilo. Da ministar unutrašnjih poslova udari poslanika, prijeti - dodaje Stanivuković.

Istaknuo je da će podnijeti krivičnu prijavu protiv Dragana Lukača.

- U utorak idem u policiju da podnesem krivičnu prijavu, podnijet ću zahtjev za proteste i u četvrtak pozvati sve ljude da u 18 sati izađu na ulicu i da se ovom stane u kraju. Drugog rješenja ne vidim. Posebno je nevjerovatno da je nakon svega što se desilo, meni oduzeta riječ, a Lukač je ostao mirno da sjedi najnormalnije, kao da sam ja njega udario - pojašanjava.

Otkriva nam da kada je kazao Lukaču da će ga krivično goniti zbog udaranja, ministar unutrašnjih poslova RS mu je kazao:

"Hajde probaj. Vidjet ćeš kako ćeš završiti. Onda su nas razdvojili, mene su odveli na drugi kraj Skupštine, a on se nastavio smijati. U slobodno vrijeme on mora da ubija životinje, mora da vidi krv. U Skupštini udara poslanike, a za vrijeme svog posla ne hapsi one koji su ubili, nego pomaže ubicama i kriminalcima. Takav čovjek vodi ministarstvo unutrašnjih poslova. Šta drugo još da kažem - pita se Stanivuković i dodaje da kod njega nema straha te da će nastaviti svoju borbu.

Također, nakon incidenta SDS je napustio sjednicu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.