POTRAGE

I Federalna uprava civilne zaštite traga za Antom Josićem

Iz FUCZ-a mole sve građane da, ako primijete nestalog ili imaju bilo kakva saznanja, obavijeste o tome Civilnu zaštitu ili najbližu policijsku stanicu

Anto Josić. FUCZ

Piše: S. D. / Avaz.ba

24.12.2019

Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), njih 35, uključili su se jutros u potragu za nestalim 67-godišnjim Antom Josićem iz Josića na području općine Šamac - Domaljevac.

Nestanak Josića Policijskoj stanici Domaljevac - Šamac prije tri dana prijavili su članovi porodice, potvrđeno je iz  Federalne uprave civilne zaštite. 

Kazali su da su jutros, na zahtjev Kantonalne uprave civilne zaštite Posavskog kantona i Službe za civilnu zaštitu Općine Domaljevac - Šamac, uputili na područje ove općine timove obučene za potrage i spašavanja, tri potražna psa s vodičima, dronove sa posadom i opremu za spašavanje na vodi i pod vodom.

Josić je posljednji put viđen u subotu poslije podne, kad se udaljio od porodične kuće u nepoznatom pravcu. Od tada su za njim tragali porodica, mještani i lovci, ali potraga, nažalost, nije dala rezultate. 

Nestali Josić na sebi je imao tamnoplavu trenirka, plavu majicu dugih rukava, preko koje je bio šareni prsluk, te duboke zelene gumene čizme na nogama.

Iz FUCZ-a mole sve građane da, ako primijete nestalog ili ako imaju bilo kakva saznanja, obavijeste o tome Civilnu zaštitu ili najbližu policijsku stanicu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.