UPOZORENJA

Policija pozvala građane Bijeljine da ne nose tamne jakne i kape

Apeliramo na građane da u nenaseljenim područjima koriste lijevu ivicu puta, da kolovoz isključivo prelaze na obilježenim pješačkim prijelazima i da se ne kreću kolovozom ukoliko su pod dejstvom alkohola

Veći broj saobraćajnih nesreća. Arhiv

Piše: Lj. Lj. / Avaz.ba

25.12.2019

S obzirom na to da je zimski period karakterističan po većem broju saobraćajnih nesreća s pješacima i biciklistima, iz bijeljinske policije savjetuju pješacima da “budu vidljivi u uvjetima smanjene vidljivosti te da nose svjetlodbojne prsluke''. 

Vidljivost je naročito smanjena u popodnevnim satima, nakon 16 sati. Najveći broj saobraćajnih nesreća, u kojima su učestvovale ove kategorije, izazvan je zbog nepropisnog kretanja pješaka, kretanja kolovozom pod dejstvom alkohola, kao i kretanja pješaka kolovozom van naseljenih mjesta, bez svjetlodbojnog prsluka, navodi se u policijskom apelu i ističe da svjetloodbojni prsluci mogu pomoći da pješaci na vrijeme budu uočeni od vozača. 

- U zimskom periodu veći broj ljudi nosi tamnu odjeću, jakne i kapute, što umnogome otežava njihovu vidljivost, posebno u neosvijetljenim ulicama i naseljima. Zbog toga apeliramo na građane da u nenaseljinim područjima koriste lijevu ivicu puta, da kolovoz isključivo prelaze na obilježenim pješačkim prijelazima i da se ne kreću kolovozom ukoliko su pod dejstvom alkohola - navodi se u policijskom apelu. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.