DOMALJEVAC - ŠAMAC

Otežana potraga za Antom Josićem zbog kiše i klizavog terena

Uključeno 35 pripadnika Civilne zaštite raspoređeno u sedam timova

I. K. / Avaz.ba

25.12.2019

Šest timova pretražuje na kopnu i jedan na vodi. FUCZ

Timovi Federalne uprave civilne zaštite jutros su nastavili potragu za Antom Josićem, koji je nestao u subotu, 21. decembra.

U potragu je uključeno 35 pripadnika Civilne zaštite, koji su raspoređeni u sedam timova. Oni su raspoređeni u 12 zona, šest će pretraživati na kopnu i jedan na vodi. 

Jučer je u kopnenom dijelu pretraženo pet kvadratnih kilometara, a danas je potraga, osim Josića i Tolise, proširena i na Tukove (njive) prema carinskom prijelazu, a pretražit će se i dio terena gdje se nalazi nasip na rijeci Savi i lateralni kanali za odvod vode.



Anto Josić. Avaz

- Tim na vodi jučer je završio pretragu dionice duge dva kilometra u dijelu od Domaljevca do Nađevaca, nizvodno prema Tolisi, a od ranih jutarnjih sati nastavio je vizuelnu pretragu obale iz čamca u dužini od pet kilometara prema Tolisi - saopćeno je iz Federalne uprave civilne zaštite.

U potragu su i danas uključene bespilotne letjelice (dronovi) i tri potražna psa s vodičima.

Potragu otežavaju kiša koja klizav teren čini još težim te onemogućava rad bespilotnih letjelica i potražnih pasa, što je velika pomoć kod potrage na otvorenom prostoru.

Podsjetimo, on je posljednji put viđen u subotu (21. 12.) poslije podne, kada se udaljio od porodične kuće u nepoznatom pravcu. Otad za njim tragaju porodica, mještani i lovci, ali potraga, nažalost, nije dala rezultate.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.