BLAGDANI

Božićni ukrasi Novotravničanina uljepšavaju domove širom BiH i svijeta!

Osim izrade ukrasa, rado savjetuje ljude kako da im dom izgleda besprijekorno za blagdane, a da ne potroše mnogo novca

Pašalija: Prima narudžbe iz cijelog svijeta. Avaz

Piše: D. Pašalić

25.12.2019

Novotravničanin Goran Pašalija (23) samostalni je likovni umjetnik. Osim slikanjem, bavi se fotografijom, dizajnom i izradom ukrasa. Posebno voli izrađivati ukrase za Božić.

- Godinama izrađujem ukrase za Božić i Novu godinu, poput Christmas boxa, adventskih vijenaca, svijećnjaka, ukrasa za bor… - govori on.

I njegova mini božićna sela oduševljavaju ljude ne samo u našoj zemlji nego i u Srbiji i Hrvatskoj. Ovih dana je sretan što ima pune ruke posla i narudžbi.

- Nije mi naporno. Naprotiv, uživam u tome i radim sa mnogo ljubavi. Ponosan sam što moji ukrasi uljepšavaju blagdanski ambijent u domovima širom BiH i svijeta – govori on.

Osim izrade ukrasa, rado savjetuje ljude kako da im dom izgleda besprijekorno za blagdane, a da ne potroše mnogo novca, što je učinio i za čitaoce „Dnevnog avaza“.

- Najvažnije je izabrati boju i temu. Naprimjer, crvena tema sa zvončićima ili bijela tema s anđelima u kombinaciji s klasičnim kuglicama. Ako tema nije ujednačena, važno je odrediti bazičan kolorit. Ako se odlučite za šarene boje, držite se neke tematske cjeline – savjetuje Pašalija.


Božićne kutije: Radost u svakom kutku. Avaz

Na božićnim drvcima, dodaje, poželjne su električne lampice, bijele sa statičnim svjetlima. Važno je ne postaviti ih gusto, što će kreirati dojam elegancije i tajnovitosti.

- Božićno drvce lijepo će izgledati ako se na njega samo stave električne svjećice, bez drugih dekoracija. Ako ne možete popustiti tradiciji, izaberite što je moguće „prozračnije“ ukrase kao što je ukrasni Christmas box - zaključuje on.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.