SAUČEŠĆE

Društvo novinara: Smrću kolege Mugdima Galijaševića ostali smo bez profesionalne i moralne veličine

Radio je u ''Oslobođenju'', ''Večernjim novinama'', Radiju Deutsche Welle te u penziju otišao kao glavni urednik INO izdanja ''Dnevnog avaza''

Mugdim Galijašević. Avaz

S. D. / Avaz.ba

25.12.2019

Društvo novinara BiH uputilo je izraze dubokog saučešća porodici i kolegama dugogodišnjeg novinara Mugdima Galijaševića, koji je preminuo jučer. 

- Smrću kolege Galijaševića, koji je decenijama pratio bosanskohercegovačku svakodnevicu, novinarstvo u Bosni i Hercegovini ostalo je bez profesionalne i moralne veličine. Novinarskim poslom bavio se više od 40 godina i za njega novinarstvo nije bilo profesija nego strast. Svoje znanje nesebično je prenosio na generacije mlađih kolega - saopćeno je iz Društva novinara BiH. 

Mugdim Galijašević je rođen 1945. godine. U njegovoj bogatoj karijeri je ostavio dubok trag gdje god da je radio, a radio je u ''Oslobođenju'', ''Večernjim novinama'', Radiju Deutsche Welle te u penziju otišao kao glavni urednik INO izdanja ''Dnevnog avaza'', s više od 41 godinu radnog staža. 

Po odlasku u penziju počeo se baviti pisanjem knjiga. Objavljene su mu knjige: „Suza na mezaru“, „Kapija života“, „Ispod duge“, navodi Društvo novinara BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.