REAKCIJE

Radončić: Nema novog Miloševića, ali neka probosanskog bloka

Sada svima treba biti jasnije zašto smo Izetbegović, Komšić i ja još u maju 2019. godine potpisali probosanski blok

Fahrudin Radončić, Željko Komšić i Bakir Izetbegović. Instagram

Avaz.ba

25.12.2019

Predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić oglasio se na Instagramu povodom usvajanja Strategije odbrane i nacionalne bezbjednosti Srbije. 

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

- Usvajanje Strategije nacionalne bezbjednosti i sigurnosti Srbije, sa mnogo nedopustivih velikodržavnih i teritorijalno-paternalističkih ambicija prema Bosni i Hercegovini, akt je negativnog višedecenijskog kontinuiteta. I, sve je očitije, nije samo naša zemlja dio tog historijski poraženog apetita, već i cijeli region.

Ipak, ne želim da vjerujem kako u Srbiji danas stanuje neki novi Milošević, koji je spreman da, zbog mitova ili opijenosti populizmom, izgubi ama baš sve.

Ali, s druge strane, sada svima treba biti jasnije zašto smo Izetbegović, Komšić i ja još u maju 2019. godine potpisali probosanski blok.

I zašto smo svoju eventualnu ličnu sujetu ili ego odbacili u korist općeg patriotizma i naše apsolutne i bezuslovne odgovornosti prema stabilnosti i budućnosti države BiH i svih njenih građana. Znači, ne bojimo se nekog novog Miloševića, ali neka nama probosanskog bloka!

View this post on Instagram

NEMA NOVOG MILOŠEVIĆA, ALI NEKA PROBOSANSKOG BLOKA Usvajanje Strategije nacionalne bezbijednosti i sigurnosti Srbije, sa mnogo nedopustivih velikodržavnih i teritorijalno-paternalističkih ambicija prema Bosni i Hercegovini, akt je negativnog višedecenijskog kontinuiteta. I, sve je očitije, nije samo naša zemlja dio tog historijski poraženog apetita, već i cijeli region. Ipak, ne želim da vjerujem kako u Srbiji danas stanuje neki novi Milošević, koji je spreman da, zbog mitova ili opijenosti populizmom, izgubi ama baš sve. Ali, sa druge strane, sada svima treba biti jasnije zašto smo Izetbegović, Komšić i ja, još u maju 2019. godine, potpisali probosanski blok. I, zašto smo svoju eventualnu ličnu sujetu ili ego odbacili u korist općeg patriotizma i naše apsolutne i bezuslovne odgovornosti prema stabilnosti i budućnosti države BiH i svih njenih gradjana. Znači, ne bojimo se nekog novog Miloševića, ali neka nama probosanskog bloka!

A post shared by Fahrudin Radončić (@radoncicfahrudin) on

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.