TRAGEDIJA Nestao 21. decembra

Nastavljena potraga za nestalim Josićem: Traže ga i mještani

Pretražit će se i dio terena koji je četiri kilometra sjeverozapadno od kuće nestalog na kojem se nalazi njiva koja je nekad bila u njegovom vlasništvu i na koju je ponekad odlazio

I. K. / Avaz.ba

Timovi Federalne uprave civilne zaštite, kojima su se jutros priključili i mještani naselja Josići, nastavljaju potragu za Antom Josićem, koji je nestao u subotu, 21. decembra. 

Trećeg dana potrage pet timova sastavljenih od 35 pripadnika FUCZ-a, potražnih pasa s vodičima, tima s bespilotnim letjelicama i pet mještana raspoređeni su u tri zone, u kojima će se potraga danas odvijati. Pretražit će se i dio terena koji je četiri kilometra sjeverozapadno od kuće nestalog na kojem se nalazi njiva koja je nekad bila u njegovom vlasništvu i na koju je ponekad odlazio. 

- Jučer, drugog dana potrage, u kopnenom dijelu pretraženo je oko 12 kilometara od naselja Josići, a tim na vodi vizuelnim pregledom pretražio je dionicu lijevom obalom rijeke Save, od Josića prema Orašju, dugu oko pet kilometara - saopćeno je iz Civilne zaštite.

Pretraživane su lokacije u i oko Josića, Tolise i Tukovih njiva prema carinskom prijelazu, a pregledane su i lokacije na kojima se nalazi nasip na rijeci Savi i lateralni kanali za odvod.

Planirano je da se bespilotnim letjelicama (dronovima) danas pregledaju dijelovi rijeke Save ukoliko to vremenski uvjeti budu dozvoljavali zbog jakog vjetra i kiše, koja i danas pada.

Više o temi Anto Josić

Više o:

Anto Josić FUCZ
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na