TURISTIČKA ZAJEDNICA Priprema brojne sadržaje

Vlašić spreman za doček Nove godine, Travničane će zabavljati Džejla Ramović

Tradicija dočekivanja i proslave Nove godine na Vlašiću postoji već dugi niz godina, a vremenom je ovaj planinski centar prerastao u najatraktivniju planinsku novogodišnju top destinaciju u BiH

Avaz.ba / Fena

Vlašić

Foto: Turistička zajednica SBK


Nakon prošlogodišnje proslave u kojoj je na Vlašiću uživalo oko 10.000 posjetilaca iz BiH i drugih krajeva svijeta, i ove godine će u prirodnom ambijentu planine biti organizirana proslava novogodišnjeg praznika. U organizaciji Turističke zajednice (TZ) Srednjobosanskog kantona (SBK), Općine Travnik i vlašićkih ugostitelja tačno u ponoć bit će priređen spektakularan vatromet, a za odličnu zabavu, kako najavljuju organizatori, pobrinut će se DJ EXIT, koji će posjetioce zabavljati do ranih jutarnjih sati. 

Direktor Turističkog ureda TZ SBK Miroslav Matošević kazao je kako na Vlašiću na svakom koraku vlada predivna praznična atmosfera te da će novogodišnja noć biti kruna sadržaja ove zime, a osim javnog dočeka Nove godine, koji će biti održan na platou Babanovca, posjetioci će moći uživati i u brojnim organiziranim proslavama u ugostiteljskim objektima i vikend-kućama.

- Vlašić je odavno prepoznat kao vrhunska novogodišnja destinacija koja svake godine okupi brojne posjetioce iz svih krajeva svijeta i nikada nemamo problem s popunjenošću kapaciteta u ovom periodu. Vlašić je sam za sebe jedinstven turistički novogodišnji brend kojem ne trebaju neka zvučna imena da bi bio posebno zanimljiv posjetiteljima - naglasio je Matošević.

Istaknuo je kako se smještajni kapaciteti za period praznika rezerviraju još čak u ljetnom periodu, a da je početkom decembra već sve popunjeno.

Tradicija dočekivanja i proslave Nove godine na Vlašiću postoji već dugi niz godina, a vremenom je ovaj planinski centar prerastao u najatraktivniju planinsku novogodišnju top destinaciju u BiH, ali i mnogo dalje, te je interes za ovim turističkim odredištem iz godine u godinu u stalnom porastu.

Matošević je naglasio kako se u okviru nastupajuće zimske turističke sezone planira realiziranje niza aktivnosti s ciljem unapređenja turističke ponude na Vlašiću.

U Travniku se na Centralnom gradskom trgu ove godine, također, u okviru kulturno-zabavnog i glazbenog događaja "Advent u Travniku", organizira javni doček i proslava na otvorenom, a za dobru zabavu zadužen je bend "Hey Joe". 

Novotravničane će u 2020. godinu uvesti Džejla Ramović, u Vitezu je planirana zabava na otvorenom uz bend "Domino efekt", Kiseljačani će na Trgu kneza Radoje uživati uz "Duga bend", dok će na Trgu fra Grge Martića u Kreševu biti upriličena zabava uz svirku uživo- stoji u saopćenju Turističke zajednice SBK.

Više o temi Vlašić

POKLANJAMO
"Avaz" vas vodi na "Šankanje"
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na