SARAJEVO Akcija studenata Univerziteta "Burch"

Donirali 50 doza krvi i pripremili 100 novogodišnjih paketića

Svjesni smo da kao studenti možemo i moramo puno toga promijeniti, između ostalog moramo brinuti jedni o drugima i biti odgovorni u društvu, istakli studenti

Avaz.ba
26.12.2019 12:44

Na Internacionalnom univerzitetu "Burch" djeluje 16 studentskih klubova iz različitih oblasti. Njih 10 predstavlja odsjeke na Univerzitetu dok se ostali bave aktivnostima poput zaštite prirode, muzikom, plesom, glumom i humanitarnim radom. Kroz klubove studenti provode veliki broj različitih aktivnosti, kako za lično unapređenje angažirajući se kroz razne projekte, tako i za one aktivnosti koje imaju za cilj dobrobit za naše društvo.

Tako je SAFE studentski klub organizirao akciju „Doniraj krv, spasi život“, u saradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu FBiH. Ispred Zavoda su istakli da odavno na jednom mjestu nisu prikupili ovoliko doza krvi te da su sretni što studenti imaju razvijenu svijest o značaju doniranja krvi.

- Svjesni smo da kao studenti možemo i moramo puno toga promijeniti, između ostalog moramo brinuti jedni o drugima i biti odgovorni u društvu. Naše doze krvi su poklon našem društvu na izmaku ove godine, a nadamo se da ćemo i drugima poslužiti kao primjer - istakli su studenti Rijad Pekaz i Kenan Ćatić ispred SAFE kluba.

Akcija „Nijedno dijete bez paketića“ Udruženja „Ruku na srce“ već godinama, hiljadama mališana stavlja osmijeh na lice obradujući ih novogodišnjim poklonima. Ove godine studentski klub SAFE i "Burch Diplomacy" klub, uz podršku ostalih studenata, udružili su snage i organizirali akciju na Univerzitetu, gdje su sakupljali novčana sredstava, igračke i slatkiše, kako bi bili razlog radosti 100 djece za koje su spakovali poklone.

- Ništa u sjećanju ne ostaje i ne nosi takvu emociju kao otvaranje novogodišnjih poklona kada si dijete. Voljeli bismo vidjeti osmijeh djece koja će otvarati naše poklone. Nama bolji poklon za novu godinu ne treba - ponosno su istakli studenti Lejla Dautbašić i Mirza Tokić ispred "Burch Diplomacy" kluba.

Akcije su organizirane uz posebnu podršku Univerziteta i profesora, koji su ponosni na inicijative studenata. Ovakva djeca našoj trebaju našoj zemlji, odgovorna i spremna da prepoznaju potrebe društva.

Komentari

NA VRH