NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Zavjet šutnje i ucjena ISIL-ovaca

Prva sjednica Vijeća ministara i entitetskih vlada bit će održana do kraja januara 2020.

Piše: L. K. P. / Avaz.ba

27.12.2019

Naslovnica "Dnevnog avaza" za 27. 12. 2019.. Avaz

„Dnevni avaz“, najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju objavljuje:

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija te entitetski premijeri Fadil Novalić i Radovan Višković održali su jučer u Sarajevu prvi sastanak u ovom sazivu. Prva sjednica Vijeća ministara i entitetskih vlada bit će održana do kraja januara 2020.

Saznajemo uskoro zvanični poziv Makronu za posjetu BiH.

Komentar dana pisao je naš urednik Fuad Mustafić, koji se osvrnuo na sporni Prijedlog zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Na 4. strani čitajte Jasmin Keserović iz Zavidovića, bh. ISIL-ovac koji je prošle sedmice deportiran iz Sirije u BiH, jučer je odbio svaki vid saradnje s tužiocima Tužilaštva BiH koji su ga pozvali na ispitivanje kako bi iznio svoju odbranu.

Donosimo intervju s hrvatskim rediteljem i scenaristom Rajkom Grlićem, koji prati šta se dešava u njegovoj zemlji, ali i regionu. On već duži niz godina živi i radi u Americi.

I u ovom broju „Avaza“ imamo našu ličnost dana. Saznajte ko je s pravom ponio ovu titulu.

Na stranama Globusa donosimo vam rasprave crnogorskog parlamenta o Prijedlogu zakona o slobodi vjere.

Na 8. strani reakcije: Strategija odbrane Srbije donijela nove tenzije u regionu. Komšić: Vučiću, mislite da imate pravo u BiH izvoditi vojna dejstva.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo nastavilo je istragu u vezi s otmicom državljanina Turske i BiH Tamera Kilerdžija (Kilerci), zbog čega je prije nekoliko mjeseci, pod sumnjom da je učestvovao u ovom krivičnom djelu, hapšen i Dario Delibašić.

Na stranama Mozaika čitajte: U Gerontološki centar u Sarajevu posljednjih godina ulagalo se veoma malo ili nimalo. Direktorica ove ustanove Melisa Alibašić-Hadžić, koja je nedavno preuzela ovu funkciju, otkrila je da dom vapi za rekonstrukcijom, od podova pa do plafona, a posla je preko glave.

Sjednica Skupštine KS jučer je na početku zasjedanja prekinuta jer su zastupnici SDA, SBB-a i DF-a bili protiv usvajanja dnevnog reda. Ni nakon pojedinačnog izjašnjavanja nije bilo dovoljno ruku da se održi sjednica.

Burnu sjednicu Gradskog vijeća Zenica obilježio je incident s Meldinom Ugarak (SBB), zastupnicom u Skupštini, koju je zamalo fizički odstranio zaštitar kojeg je u Gradsku upravu zaposlio gradonačelnik Fuad Kasumović. Meldina Ugarak je bila dugogodišnja direktorica Centra za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama ZDK, a ogorčena je nakon što je u Nacrtu budžeta Grada za 2020. uvidjela da ovoj ustanovi nije planirana ni marka.

Na stranama Crne hronike čitajte: U Srbiji je u toku velika potraga za djevojčicom Monikom Karimanović (12) i njenim otmičarem, višestrukim silovateljem Ninoslavom Jovanovićem iz Malče. Slučaj otmice uznemirio je i građane u našoj zemlji, jer se radi o pedofilu koji je nedavno izašao iz zatvora.

Ivan Matuško (32) iz Neuma, koji je u nedjelju navečer verbalno i fizički nasrnuo na dvojicu policajaca, nanijevši jednom od njih lakše povrede, a drugog izvrijeđao na nacionalnoj osnovi i prijetio mu, pušten je da se brani sa slobode, neslužbeno saznaje „Dnevni avaz“.

Na stranama Jet-seta čitajte razgovor sa Šerifom Konjevićem uoči prvog solističkog koncerta u Zenici. Konjević je govorio o predstojećem koncertu, planovima u karijeru te kako uspijeva opstati na sceni toliko godina ne mijenjajući žanr i pravac...

Na stranama Sporta donosimo. Novi selektor našeg državnog tima Dušan Bajević (71) uskoro će kompletirati stručni štab.

„Avazu“ se javio Nerfid Džumhur, otac najboljeg bh. tenisera, koji je rekao da u potpunosti želi demantirati da Damir Džumhur ima bilo kakve veze s nečasnim radnjama.

U današnjem broju „Dnevnog avaza“ donosimo i naš najčitaniji prilog ''TV Extra'' u novogodišnjem izdanju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.