PARLAMENTARCI

Kratak fitilj: "Kada zafali argumenata, idemo na šake"

Vrijeđanja, tuče i skandali obilježili su u protekla četiri dana zasjedanja skupština Republike Srpske, Crne Gore i Srbije

Burno bilo na sjednicama skupština. Printscreen

Piše: A. Ka. / Avaz.ba

27.12.2019

Vrijeđanja, tuče i skandali obilježili su u protekla četiri dana zasjedanja skupština Republike Srpske, Crne Gore i Srbije. 

Incidenti su se redali jedan za drugim. Prvo je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, nakon verbalnog okršaja, nasrnuo na Draška Stanivukovića, poslanika PDP-a. Potom je  u Skupštini Crne Gore prilikom glasanja za Zakon o slobodi vjeroispovijesti nastao cirkus.

Posljednji incident dogodio se danas u Skupštini Srbije. Lider Dvera Boško Obradović i poslanik te stranke Ivan Kostić ušli su u salu, nakon čega je došlo do fizičkog sukoba sa poslanicima vladajuće većine.

Prava je sreća da nije bilo daleko težih posljedica, a kako je to sve izgledalo, pogledajte na našem portalu.


Lukač - Stanivuković

Prava drama 23. decembra odvijala se u Narodnoj skupštini RS.

Nakon što je ranije Draško Stanivuković, poslanik PDP-a, izašao ispred Milorada Dodika i mahao zastavicama NATO-a te ih podijelio i premijeru manjeg bh. entiteta Radovanu Viškoviću, došlo je do incidenta u kojem je učestvovovao ni manje ni više nego prvi policajac u RS, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač.

Tokom njegovog obraćanja zastupnicima, Lukač se direktno obratio Stanivukoviću zbog zastavica NATO-a.

- Dok sam se ja borio iznad glave su mi letjeli avioni NATO-a. Mislio sam hoće li mi njihova bomba pasti na glavu. Ti si tada bio malen, ali bi sada trebao da znaš neke stvari. Nemoj više da donosiš to u Skupštinu inače ćeš završiti kao zastavice - poručio je Lukač Stanivukoviću.



Scena koja je obišla region. Printscreen

Stanivuković je nakon toga ustao i došao ispred Lukača, na šta ga je ministar unutrašnjih poslova manjeg bh. entiteta udario u lice, ali i nazvao majmunom.

Prije incidenta,  Lukač je uputio prijetnje Stanivukoviću govoreći mu da će ubuduće završiti kao zastavica NATO-a, koju je Stanivuković bacio na pod.

Uslijedio je prekid sjednice.


Burno u Skupštini Crne Gore

U Skupštini Crne Gore sinoć je bilo burno. Nakon što je usvojen Prijedlog zakona o slobodi vjeroispovijesti u načelu, u sali je bačen suzavac, a došlo je i do naguravanja poslanika.

U Skupštini su bili pripadnici osiguranja, a nekoliko poslanika nosilo je maske.

Poslanici su se svađali.

- Sram te bilo, Ivane. Ustašo jedna... - uzvikivali su poslanici opozicionog DF-a.


Nevjerovatne scene iz Skupštine Crne Gore. Printscreen

Lideri DF-a Nebojša Medojević, Andrija Mandić i Milan Knežević prethodno su prišli predsjedniku i potpredsjednicima parlamenta i počupali mikrofone.

Još nekoliko poslanika DF-a pokušalo je da sa stola skine preostale dijelove tehnike, nakon čega je interveniralo osiguranje Skupštine.


Tuča u Skupštini Srbije

Sjednica Skupštine Srbije prekinuta je danas nešto poslije 13 sati, kad su lider Dvera Boško Obradović i poslanik te stranke Ivan Kostić ušli u salu, nakon čega je došlo do fizičkog sukoba sa poslanicima vladajuće većine.

Oni su u Skupštinu ušli s transparentima "Milo, lopove, ne damo ti svetinje" i "Zašto Srbija šuti".

Obradović je stao ispred stola predsjedavajućeg sjednice i pitao poslanike podržavaju li otimanje srpskih svetinja i hapšenje poslanika u Crnoj Gori.

Tada su mu prišli šef poslaničke grupe SNS-a Aleksandar Martinović i drugi poslanici vladajuće većine te je došlo do naguravanja.


Posljednji incident dogodio se danas u Skupštini Srbije. Printscreen

Predsjednica Skupštine Maja Gojković apelirala je na poslanike da ostanu na svojim mjestima i da ne reagiraju na ono što je nazvala "provokacijom Boška Obradovića".

Sjednica se nastavila u 13:30 sati.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.