AKTUELNO

Crveni križ Federacije BiH dobio podršku od 38.000 KM za pomoć migrantima

Ovim projektom je, nabavkom dodatnih artikala, poboljšana ishrana izbjeglica u područjima pogođenim krizom

Migranti. Fena

Fena

27.12.2019

Crveni križ Federacije BiH, u skladu s Odlukom Vlade Federacije BiH o utvrđivanju liste korisnika i raspodjeli dijela prihoda ostvarenih po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću, dobio je od Federalnog ministarstva rada i socijalne politike podršku u iznosu od 38.000 KM za realizaciju projekta "Unapređenje kvaliteta života migranata kroz rješavanje pitanja dodatne ishrane".

Ovim projektom je, nabavkom dodatnih artikala, poboljšana ishrana migranata u područjima pogođenim krizom, prije svega u centrima Bira i Borići u Bihaću, Miral u Velikoj Kladuši, hotelu "Sedra" u Cazinu i Salakovac u Mostaru. 

Generalni sekretar Crvenog križa Federacije BiH Namik Hodžić istaknuo je da su podržali zbrinjavanje migranata u Tuzli, Salakovcu i Unsko-sanskom kantonu nabavkom i podjelom konzervirane hrane, kao i nabavkom i podjelom čarapa, potkošulja i donjeg rublja. Nabavljeno je, također, dodatno 4.000 pari čarapa i 1.200 higijenskih paketa, koji će uskoro biti podijeljeni migrantima izvan privremenih prihvatnih centara u Unsko-sanskom, Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.