SARAJEVO

Kolegij ocijenio da sjednica nema karakter hitnosti, Konaković, Kristić i Handžić napustili salu

Sjednica Skupštine KS. S. Saletović

Piše: A. Č. / Avaz.ba

28.12.2019

Predsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo Danijela Kristić na samom početku sjednice rekla je da je Kolegij, jedini mogući organ koji može sazvati hitnu sjednicu, razmatrao zahtjev. 

- Kolegij je ocijenio da sjednica nema karakter hitnosti te da ne postoje uvjeti za održavanje bilo kakve sjednice te je pokrenuta krivična prijava protiv Smiljane Viteškić. Molim da svi čuvamo dostojanstvo i dignitet. Pozivam sve da se 8. januara odazovete sjednici - rekla je Kristić.

Potom su Elemedin Konaković, Danijela Kristić i Vibor Handžić napustili salu.

Viteškić je rekla da je sjednica sazvana na zahtjev 18 zastupnika u Skupštini KS. 

- Tih 18 zastupnika ima većinu i pravo za traženje sjednice. Zato što predsjedavajući i dopredsjedavajući nisu sazvali, morala sam ja - rekla je Viteškić.

Zastupnik Aljoša Čampara rekao da ukoliko bilo ko ima sumnju da je išta urađeno mimo poslovnika i Ustava da se obrati sudu i da će poštivati svaku odluku Ustavnog suda.

Mahir Dević predložio je da se na dnevnom redu nađe prijedlog odluke o izmjeni Odluke o izboru predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo, izbor zamjenika predsjedavajućeg i da se usvoji zaključak da se za par sati organizira nova hitna sjednica kako bi se usvojio budžet za 2020. godinu. 

Zastupnik Poturak je zamolio da se udalje zastupnci koji upadaju u riječ drugim zastupnicima s neartikulisanim zvukovima.

Sjednici trenutno prisustvuju samo zastupnici SDA, SBB-a i DF-a.

Jednoglasno je usvojen dnevni red sa 18 za, bez protiv i bez suzdržanih 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.