SAOPĆENJE

SDA: Magoda namjerno uništava ugled Bjelašnice jer mu partijski šef Konaković preferira Jahorinu

O malverzacijama unutar ZOI' 84 koje NIP provodi za račun ski-centara u entitetu RS trebaju se baviti pravosudni organi, stoji u saopćenju

Kenan Magoda, Elmedin Konaković. Avaz

I. K. / Avaz.ba

29.12.2019

Činjenica da je u jeku sezone zatvoreno skijalište na Bjelašnici, zbog tehničke nepripremljenosti, pokazuje svu nesposobnost menadžmenta ZOI' 84 sa NIP-ovim direktorom Kenanom Magodom na čelu. 

- Da se Magoda bavio svojim poslom, a ne politikantstvom u svrhe PR-a Fortine vlade, ne bi mu se desila ova sramota, kojom je narušio ugled Bjelašnice, te u potpunosti uništio svoj profesionalni kredibilitet. Kakav je to upravnik skijališta, koji nije u stanju osigurati ni da mu liftovi i ski-staza funkcioniraju - navodi se u saopćenju SDA. 

Kako se navodi, postoji osnova i za sumnju da kadrovi NIP-a namjerno ruše ugled skijališta na Bjelašnici jer je njihov partijski šef Elmedin Konaković otvoreno promovirao skijališta na Jahorini, iz samo njemu znanih privatno-poslovnih interesa. 

Iz SDA su pozvali direktora ZOI' 84 Magodu da preuzme odgovornost za sramotu na Bjelašnici koju je pričinio i odmah podnese ostavku, a ukoliko to ne učini, bit će zasluženo smijenjen, kao što je smijenjen i njegov partijski šef. 

- A o malverzacijama unutar ZOI' 84 koje NIP provodi za račun ski-centara u entitetu RS trebaju se baviti pravosudni organi - stoji u saopćenju Kantonalnog odbora SDA.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.