OTKRIVAMO

Konaković pisao ministru MUP-a i policijskom komesaru: Grupa zastupnika sprema incidente

Potpuno nezakonito i mimo svih zakonskih procedura zatražio je od komesara policije Kantona Sarajevo da osigurava sjednicu u Sarajevu

Konaković mimo svih procedura tražio da se pošalju policajci s dugim cijevima. Avaz

Piše: M. Aščić / Avaz.ba

30.12.2019

Elmedin Konaković, sada već bivši predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo, potpuno nezakonito i mimo svih zakonskih procedura zatražio je od policije Kantona Sarajevo da osigurava sjednicu u Sarajevu. Iako se pozivao na Ustav, Zakon o MUP-u KS je jasan.



Faksimil dopisa Konakovića Katici i Selimoviću. Avaz

Policijski komesar odgovora samo ministru i Vladi KS.

No, Konaković je u dopisu ministru MUP-a Admiru Katici, kojem je stranaški šef, te Nusretu Selimoviću, policijskom komesaru, napisao prije održavanja sjednice Skupštine, najavljenje i održane u subotu, da bi "institucija Skupštine Kantona mogla biti ugrožena ovih dana organiziranjem nelegalne sjednice.

- Rukovodstvo Skupštine će, u skladu sa svojim ovlaštenjima koje im Ustav Kantona Sarajevo nalaže, zaštititi regularnost ovih procesa. Međutim, ukoliko dođe do daljnjeg usložnjavanja situacije, a prema našim informacijama, grupa zastupnika sprema moguće incidente, tražimo pojačano prisustvo policije, koja će zaštititi institucije u skladu sa svojim ovlastima - napisao je Konaković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.