SREBRENICA

Đapo i Hafizović potpisali ugovor: Izdvojeno 100 hiljada maraka za Memorijalni centar Potočari

Zbog lošeg stanja zgrade jedna od glavnih hala na sve strane prokišnjava

Hafizović i Đapo potpisali ugovor. Twitter

Piše: Sl. M. / Avaz.ba

30.12.2019

Ministrica okoliša i turizma Federacije BiH Edita Đapo i predsjednik Upravnog odbora Memorijalnog centra Potočari Šefket Hafizović potpisali su ugovor o dodijeli 100 hiljada maraka Memorijalnom centru.

Ovu informaciju potvrdio je direktor Memorijalnog centra Emir Suljagić na svom Twitter profilu.

- Odličan kraj godine za Memorijalni centar Srebrenica. Edita Đapo, ministrica okoliša i turizma u ime Vlade FBiH, i Šefket Hafizović, predsjednik našeg UO, potpisali su ugovor o dodjeli 100 hiljada maraka Memorijalnom centru - napisao je Suljagić.


Podsjetimo, zbog lošeg stanja zgrade jedna od glavnih hala u Memorijalnom centru Potočari, mjestu najveće bošnjačke boli, na sve strane prokišnjava, a ugrožena je i arhivska građa godinama skupljana, kao i materijal koji dokazuje sva zvjerstva ratnih zločinaca.

Kompletan godišnji budžet koji Memorijalni centar dobije od Vijeća ministara BiH iznosi 500.000 maraka. Direktor Suljagić ranije je pozvao sve predstavnike vlasti od kantonalnog do državnog nivoa, da pruže podršku ovom centru, navodeći kako Memorijalni centar nema novca da sam popravi krov.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.