PORAŽAVAJUĆE

Legendarna Razija Mujanović za „Avaz“: Tačno je da sam 11 godina na birou

Nikada u bh. društvu nakon prestanka igranja košarke nije dobila mjesto koje zaslužuje i koje joj pripada

Mujanović: Dođem, stanem u red, obavim šta treba. Arhiv

Piše: S. D. / Avaz.ba

31.12.2019

Svi znamo ko je legendarna Razija Mujanović. Ova nekadašnja košarkašica s izvanrednim rezultatima u reprezentaciji bivše države, ali i u domaćim i inozemnim klubovima u kojima je igrala, samo zahvaljujući upravo tim rezultatima i svom radu uvrštena je i u Kuću slavnih Internacionalne košarkaške organizacije FIBA-e. 

Čak tri puta Razija Mujanović je bila proglašavana najboljom košarkašicom u Evropi.

No, Mujanović nikada u bh. društvu, nakon prestanka igranja košarke, nije dobila mjesto koje zaslužuje i koje joj pripada.

Što je još poraznije, vlasnica najvećih trofeja i „stanovnica“ Kuće slavnih, u koju mnogi sanjaju da uđu, danas je na birou za zapošljavanje. Otkrio je to u svom statusu na Facebooku Muhamed Kovačević, koji prenosimo u cijelosti:

- Za kraj ove godine spektakl! U ilidžanskom birou za zapošljavanje sretnem Raziju Razu Mujanović, ženskog Medžika Džonsona i članicu Evropske košarkaške kuće slavnih.

Za ovih 15 godina, koliko sam na birou, nagledao sam se svakakvog svijeta. U redovima čekajući da im se ovjeri karton, sa mnom su stajali i magistri mašinstva, doktori psihologije, magistri biohemije, magistri elektroautomatike, magistri poljoprivrednih nauka, magistri saobraćajnih nauka pa sve do nekvalifikovane radne snage, ali nikad ovakva legenda.

Razi bi bilo isplativije da, umjesto što je ušla u kuću slavnih, ušla u č... nekog lokalnog tzv. političara. Ali pošto je Raza golema i konstrukcijski i karakterno, ona časno stoji na birou, dajući do znanja da u sadašnjem vremenu, pored ovako sposobnih budžetlija, nema ništa časnije nego stajati u redu na birou s takvim legendama. Ako Bog da, ne još zadugo, ni na birou niti bilo gdje ostalo – napisao je Kovačević.

Kontaktirali smo Raziju Mujanović, koja je u izjavi za “Avaz“ potvrdila da je na birou, i to već oko 11 godina, otkako se vratila iz inozemstva.

Sadašnji posao, potvrdila je Mujanović, radi na osnovu ugovora o djelu, a baš jučer je išla na biro da se prijavi.

- Baš sam jučer išla da se prijavim. A ja se više ne uzbuđujem zbog toga i navikla sam. Dođem, stanem u red, obavim šta treba. Do sada mi nisu ponudili neki posao preko Zavoda za zapošljavanje, a ne znam kome su ga ikada ponudili. Ali, pravo da vam kažem, šta me briga, ne mogu se više ni prepirati niti naduravati - zaključila je legendarna Razija Mujanović.

Raziji Mujanović smo poželjeli da u 2020. godini nađe stalni posao, na što je i ona uzvratila čestitkama svim građanima u BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.