SJEĆANJA Stradao tokom izvršavanja zadatka osiguranja pravoslavne crkve u Reljevu

Obilježena sedma godišnjica ubistva policajca Muhidina Pivodića

Cvijeće na spomen-obilježje položili predstavnici pravoslavne crkve, općine Novi Grad te policijskih uprava MUP-a KS

Fena

Obilježena godišnjica ubistva policajca Muhidina Pivodića

Foto: Fena


Delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, predvođena ministrom Admirom Katicom i policijskim komesarom Nusretom Selimovićem, danas je obilježila sedmu godišnjicu smrti policijskog službenika Muhidina Pivodića. 

Ministar Katica, komesar Selimović i predstavnici Sindikata policije Kantona Sarajevo, uz prisustvo kolega, članova porodice Pivodić i sugrađana, položili su cvijeće na spomen-obilježje u naselju Reljevo, općina Novi Grad Sarajevo, kao i na mezarju Bare.

- Imamo moralnu i profesionalnu obavezu da sačuvamo sjećanje na našeg kolegu Muhidina Pivodića, koji je u pravom smislu riječi pokazao šta znači biti policajac. Život je dao obavljajući profesionalnu dužnost - kazao je Katica, iskoristivši priliku da se prisjeti svih ubijenih policijskih službenika nakon agresije na Bosnu i Hercegovinu.

Dodao je da je prioritet u radu MUP-a KS da počinioci ubistava policijskih službenika budu privedeni pravdi, kao što je to u slučaju Pivodića.

Pivodić je ubijen tokom izvršavanja zadatka osiguranja pravoslavne crkve u Reljevu. Za ubistvo je osuđen Anel Ćemo na dugotrajnu kaznu zatvora u trajanju od 34 godine. Prema presudi, Ćemo je ubio Pivodića jer se svetio MUP-u KS zbog oduzete vozačke dozvole i prekršajne kazne jer je vozio pod dejstvom alkohola.

- Iako je ubica našeg Muhidina iza rešetaka i osuđen je na kaznu dugotrajnog zatvora, naša bol i pored tih saznanja i nakon toliko vremena nije prošla. Muhidin je ubijen samo iz razloga što je nosio policijsku uniformu i radio svoj posao - kazao je Sadik Ećo, predsjednik Sindikata policije Kantona Sarajevo.

Cvijeće na spomen-obilježje položili su predstavnici pravoslavne crkve, općine Novi Grad te policijskih uprava MUP-a KS, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

NA VRH

Podijeli članak na