PROGNOZE Saopćenje Federalnog hidrometeroološkog zavoda

Donosimo vremensku prognozu za prve dane 2020. godine

U srijedu u Bosni će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnosti

Avaz.ba

Ne očekuju se padavine

Foto: I. Kriještorac


U srijedu u Bosni će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnosti. U Hercegovini vedro. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istočne Bosne može biti magle i niske naoblake. Vjetar u Bosni slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jugu od 0 do 6, a dnevna od 0 do 6, na jugu od 6 do 11 stepeni.

U četvrtak će biti pretežno vedro vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva po kotlinama centralne i istočne Bosne može biti magle i niske naoblake. Jutarnja temperatura od -7 do -1, na jugu od -2 do 4, a dnevna od 0 do 5, na jugu od 6 do 11 stepeni.

U petak pretežno sunčano. U jutarnjim satima i dio prijepodneva po kotlinama centralne i istočne Bosne može biti magle i niske naoblake. Jutarnja temperatura od -6 do -1, na jugu od 0 do 5, a dnevna od 3 do 8, na jugu do 12 stepeni. 

U subotu, pretežno sunčano. U večernjim satima porast naoblake u Bosni. Jutarnja temperatura od -4 do -1, na jugu od 1 do 5, a dnevna od 3 do 8, na jugu do 12 stepeni.

Više o temi Prognoza

Više o:

Prognoza Vrijeme
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na