PORODILIŠTA

Abdulah Skaka darivao majku prve bebe rođene u Novoj godini u Sarajevu

U Bijeljini je, kako prenose portali, samo minut nakon ponoći rođena prva beba u 2020. godini, i to djevojčica

Piše: S. D. / Avaz.ba

1.1.2020

Skaka darivao majku prve bebe rođene u Sarajevu. Avaz

U Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu prva beba u 2020. godini rođena je jutros u pet sati i petnaest minuta.  Rođen je dječak  i kako je objavio gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka prvorođena beba se zove Harun Brkić .

Skaka je jutros posjetio i darivao sretnu majku i bebu. 

-Novim životom u novi kalendar! Sretan sam da su posjeta i darivanje prvorođene bebe, postali naša tradicija. Upućujem najiskrenije čestitke roditeljima, a ljekarima i sestrama sretnu i uspješnu godinu koja je pred nama- istakao je Skaka.

 

U Bijeljini je, kako prenose portali, samo minut nakon ponoći rođena prva beba u 2020. godini, i to djevojčica. U Mostaru prva beba, dječak, u 2020. rođena je u 4:25 sati. 

Inače, UNICEF je na svojoj internetskoj stranici objavio da se procjenjuje da će se na prvi dan Nove godine u Bosni i Hercegovini roditi 72 bebe. To predstavlja 0,02 posto od očekivanog broja beba u svijetu, a koji iznosi 392.078.

- Početak nove godine i novog desetljeća je prilika da razmislimo o našim nadama i težnjama, ne samo za našu nego i budućnost onih koji će doći nakon nas - Kako započinjemo listati kalendare svakog januara tako se podsjećamo na mogućnosti i potencijale svakog djeteta kad krene na put svog života – ukoliko im se pruži ta prilika - rekla je Henrieta Fore, izvršna direktorica UNICEF-a.

UNICEF je, također, objavio da se procjenjuje da će od svih beba čiji se dolazak na ovaj svijet očekivao u prvom danu Nove 2020. prva biti rođena na Fidžiju, u Pacifiku. Jesu li se ove procjene pokazale tačnima, još nije objavljeno. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.