BANOVIĆI Još nije poznato hoće li biti proglašen dan žalosti

U petak dženaza tragično stradalima Kazaferu i Aziri Bećić: Kćerka Zerina ostala neutješna

Supružnici će biti ukopani na mjesnom mezarju u Bećićima

S. I. - Sl. M. / Avaz.ba
01.01.2020 21:48

Bećići stradali u nesreći kod Olova

Foto: Avaz

U petak, 3. januara, ispred džamije Islamskog centra u Banovićima bit će klanjana dženaza tragično stradalim supružnicima Kazaferu (60) i Aziri (54) Bećić, koji će biti ukopani na mjesnom mezarju u Bećićima. 

Iza njih je ostala neutješna kćerka Zerina. 

Podsjetimo, Bećići su nastradali jučer u saobraćajnoj nesreći kod Olova kada su automobilom Passat podletjeli pod cisternu. S njima je u vozilu bila i jedina unuka koju su poveli na doček Nove godine u Sarajevo. Prema neslužbenim informacijama, djevojčici su slomljene obje noge. 

  • Kazafer Bećić važio za uglednog privrednika
    Kazafer Bećić važio za uglednog privrednika Foto: Avaz

Kazafer je važio za uglednog banovićkog privrednika, dobrog komšiju i prijatelja. Bio je generalni direktor "Elektroremonta" Banovići, a obavljao je i nekoliko značajnih društvenih i političkih funkcija u Banovićima. Bio je i ugledni profesor na Mašinskom fakultetu u Tuzli.

  • Azira Bećić nedavno izgubila dva brata
    Azira Bećić nedavno izgubila dva brata Foto: Avaz

U posljednje vrijeme porodicu Bećić su zadesile brojne nesreće. Supruga Azira prije samo nekoliko mjeseci izgubila je dva brata. Njene radne kolege kažu da je na dan nesreće bila radosna zajedno s unukom, kao da se konačno bila oporavila od nedavnih gubitaka najmilijih.

Još nije poznato hoće li Općina Banovići proglasiti dan žalosti u petak. 

Komentari

NA VRH