BANOVIĆI

U petak dženaza tragično stradalima Kazaferu i Aziri Bećić: Kćerka Zerina ostala neutješna

Supružnici će biti ukopani na mjesnom mezarju u Bećićima

Bećići stradali u nesreći kod Olova. Avaz

Piše: S. I. - Sl. M. / Avaz.ba

1.1.2020

U petak, 3. januara, ispred džamije Islamskog centra u Banovićima bit će klanjana dženaza tragično stradalim supružnicima Kazaferu (60) i Aziri (54) Bećić, koji će biti ukopani na mjesnom mezarju u Bećićima. 

Iza njih je ostala neutješna kćerka Zerina. 

Podsjetimo, Bećići su nastradali jučer u saobraćajnoj nesreći kod Olova kada su automobilom Passat podletjeli pod cisternu. S njima je u vozilu bila i jedina unuka koju su poveli na doček Nove godine u Sarajevo. Prema neslužbenim informacijama, djevojčici su slomljene obje noge. 

Kazafer Bećić važio za uglednog privrednika. Avaz

Kazafer je važio za uglednog banovićkog privrednika, dobrog komšiju i prijatelja. Bio je generalni direktor "Elektroremonta" Banovići, a obavljao je i nekoliko značajnih društvenih i političkih funkcija u Banovićima. Bio je i ugledni profesor na Mašinskom fakultetu u Tuzli.

Azira Bećić nedavno izgubila dva brata. Avaz

U posljednje vrijeme porodicu Bećić su zadesile brojne nesreće. Supruga Azira prije samo nekoliko mjeseci izgubila je dva brata. Njene radne kolege kažu da je na dan nesreće bila radosna zajedno s unukom, kao da se konačno bila oporavila od nedavnih gubitaka najmilijih.

Još nije poznato hoće li Općina Banovići proglasiti dan žalosti u petak. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.