PARLAMENT BIH

Komisija sutra o imenovanju Mlađena Božovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice

Ostalih osam ministara imenovao je Predstavnički dom PSBiH 23. decembra prošle godine, ali do tog datuma nisu bile okončane provjere za Božovića

Predstavnički dom PSBiH. Avaz

Piše: S. D. / Avaz.ba

2.1.2020

Prvi zamjenik predsjedavajućeg Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Parlamentarne skupštine BiH Halid Genjac sazvao je za sutra, 3. januara, sjednicu te komisije.

Na zasjedanju bi Komisija trebala dati preporuku za potvrđivanje imenovanja ministra za ljudska prava i izbjeglice u Vijeću ministara BiH Mlađena Božovića, saopćeno je Sektora za odnose s javnošću PSBiH. 

Ostalih osam  ministara imenovao je Predstavnički  dom PSBiH 23. decembra prošle godine, ali do tog datuma nisu bile okončane provjere  za Božovića u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA).

Božović je kandidat Demokratskog narodnog saveza za budućeg ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH. Njegovo imenovanje trebao bi nakon sutrašnjeg intervjua u Komisiji, potvrditi i Predstavnički dom PSBiH na prvoj  narednoj sjednici.

Ranije je najavljeno da bi ta sjednica mogla biti održana 16. januara. 

Nakon imenovanja Božovića preostat će imenovanje još zamjenika ministra sigurnosti, kako bi Vijeće ministara bilo kompletirano. 




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.