BANOVIĆI

Načelnik Husić za "Avaz": Sutra odluka o proglašenju dana žalosti zbog pogibije supružnika Bećić

Azira Bećić je radila kao bibliotekarka u Osnovnoj školi "Banovići"

Sutra dženaza supružnicima Bećić. Avaz

Piše: Sl. M. / Avaz.ba

2.1.2020

U Banovićima će sutra biti klanjana dženaza i obavljen ukop supružnika Kazafera i Azire Bećić, koji su stradali u saobraćajnoj nesreći kod Olova u utorak, 31. decembra. 

Općinske vlasti u petak će donijeti odluku o danu žalosti zbog tragično stradalih supružnika, koji su važili za ugledne građane Banovića. 

Načelnik općine Banovići Midhat Husić u izjavi za "Avaz" je potvrdio da će odluka o tome biti donesena sutra. 

- Sutra će biti donesena odluka o proglašenju dana žalosti s obzirom na to da je danas državni praznik - rekao je Husić za "Avaz". 

Podsjetimo, općina Banovići je na dan nesreće otkazala novogodišnji vatromet. 

Iza Bećića ostala neutješna kćerka Zerina. Avaz

Kazafer je važio za uglednog banovićkog privrednika, dobrog komšiju i prijatelja. Bio je generalni direktor "Elektroremonta" Banovići, a obavljao je i nekoliko značajnih društvenih i političkih funkcija u Banovićima. Bio je i ugledni profesor na Mašinskom fakultetu u Tuzli.

Azira Bećić je radila kao bibliotekarka u Osnovnoj školi "Banovići". Ova škola se na svojoj zvaničnoj Facebook stranici oprostila od uposlenice. 


Automobilom podletjeli pod cisternu. Avaz

Podsjetimo, Kazafer i Azira Bećić stradali su u saobraćajnoj nesreći kod Olova, u kojoj je njihova unuka teško povrijeđena. Kako je "Avaz" ranije objavio, djevojčica je još u kritičnom stanju. Njoj su, prema nezvaničnim informacijama, polomljene obje noge. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.