BANOVIĆI Kazafer i Azira poginuli u stravičnoj nesreći

Načelnik Husić za "Avaz": Sutra odluka o proglašenju dana žalosti zbog pogibije supružnika Bećić

Azira Bećić je radila kao bibliotekarka u Osnovnoj školi "Banovići"

Sl. M. / Avaz.ba
02.01.2020 16:03

Sutra dženaza supružnicima Bećić

Foto: Avaz

U Banovićima će sutra biti klanjana dženaza i obavljen ukop supružnika Kazafera i Azire Bećić, koji su stradali u saobraćajnoj nesreći kod Olova u utorak, 31. decembra. 

Općinske vlasti u petak će donijeti odluku o danu žalosti zbog tragično stradalih supružnika, koji su važili za ugledne građane Banovića. 

Načelnik općine Banovići Midhat Husić u izjavi za "Avaz" je potvrdio da će odluka o tome biti donesena sutra. 

- Sutra će biti donesena odluka o proglašenju dana žalosti s obzirom na to da je danas državni praznik - rekao je Husić za "Avaz". 

Podsjetimo, općina Banovići je na dan nesreće otkazala novogodišnji vatromet. 

  • Iza Bećića ostala neutješna kćerka Zerina
    Iza Bećića ostala neutješna kćerka Zerina Foto: Avaz

Kazafer je važio za uglednog banovićkog privrednika, dobrog komšiju i prijatelja. Bio je generalni direktor "Elektroremonta" Banovići, a obavljao je i nekoliko značajnih društvenih i političkih funkcija u Banovićima. Bio je i ugledni profesor na Mašinskom fakultetu u Tuzli.

Azira Bećić je radila kao bibliotekarka u Osnovnoj školi "Banovići". Ova škola se na svojoj zvaničnoj Facebook stranici oprostila od uposlenice. 

  • Automobilom podletjeli pod cisternu
    Automobilom podletjeli pod cisternu Foto: Avaz

Podsjetimo, Kazafer i Azira Bećić stradali su u saobraćajnoj nesreći kod Olova, u kojoj je njihova unuka teško povrijeđena. Kako je "Avaz" ranije objavio, djevojčica je još u kritičnom stanju. Njoj su, prema nezvaničnim informacijama, polomljene obje noge. 

Komentari

NA VRH