POZITIVNE PRIČE

Praznici su, zaista, čarobni: Trebinjski Djeda Mraz darovao krv

Imam želju da bolesni ozdrave, a da zdravi ostanu zdravi, poručio je Djeda Mraz

Piše: P. Mucović / Avaz.ba

3.1.2020

Građani koji dobrovoljno daruju krv redovno posjećuju Službu za transfuziju krvi. Ono po čemu se Služba za transfuzijsku medicinu u Trebinju razlikuje od drugih ovakvih zdravstvenih ustanova u bh. gradovima svakako je tradicija da ih svake godine prvo posjeti Djeda Mraz. 

U ovoj službi kažu nam da im je Djeda Mraz, koji prvi daruje krv već šest godina, sretan pa se svake godine prikupi zadovoljavajući broj doza najdragocjenije tečnosti.

Djeda Mraz je pozvao Trebinjce da budu humani i u ovoj godini daruju krv. Iako, po običaju, drugi traže želje od Djeda Mraza, ovog puta on je bio taj koji je imao želju.


Djeda Mraz s ljekarima. P. Mucović

- Imam želju da bolesni ozdrave, a da zdravi ostanu zdravi. Ovo je mali gest onome koji daje, a onome kojem je potrebna krv može spasiti život. Budite humani i darujte jer, ako darujete, i Vi ćete biti darivani - poručio je Djeda Mraz.

Načelnik Službe za transfuzijsku medicinu, dr. Dragan Šarenac ne krije zadovoljstvo razvojem dobrovoljnog davanja krvi u Trebinju i regiji. 

On je zahvalio svim saradnicima u dobrovoljnom davalaštvu i dobrovoljnim davaocima krvi Trebinja i istočne Hercegovine na izuzetnoj saradnji, poželjevši svima sretne predstojeće novogodišnje i božićne praznike.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.