MOSTAR

Čović: HDZ BiH će organizirati sve što treba da svaki Hrvat može glasati

Priželjkujemo kontinuitet razmišljanja predsjednice Republike Hrvatske kada je u pitanju BiH u cjelini, a posebno kada je u pitanju hrvatski narod u BiH

Piše: M. Sm. / Avaz.ba

5.1.2020

Dragan Čović. Ž.Miličević

U Hrvatskoj demokratskoj zajednici (HDZ) BiH „priželjkuju kontinuitet razmišljanja predsjednice Republike Hrvatske kada je u pitanju BiH u cjelini, a posebno kada je u pitanju hrvatski narod u BiH“.

Izjavio je to novinarima Dragan Čović, lider HDZ-a BiH, nakon glasanja u Mostaru, ocijenivši da je u odnosu na prvi krug u BiH značajnija izlaznost na biračkim mjestima.

Upitan jesu li u HDZ-u BiH organizirali autobuse iz udaljenih mjesta za glasanje u Mostaru, Čović je odgovorio da će ''HDZ organizirati sve što treba da svaki Hrvat koji želi glasati može doći u Mostar, Vitez, Livno, Tuzlu, Banju Luku, Sarajevo“.

- Jer, to je najozbiljnija politička stranka, vrlo organizirana i ima sve što zatreba da niko ne ostane doma ako želi doći na glasačko mjesto, jer je vrlo malo glasačkih mjesta i sredina konzularnih, tako da, što god zatreba, to ćemo danas organizirati - kazao je on.

Odgovarajući na pitanje kako komentira izjavu Zorana Milanovića o tome da je ''bio u Mostaru kada je tu gorjelo“ i kakva će biti s njim saradnja ako pobijedi, Čović je ponovio da je ''siguran u to da će se imati kontinuitet predsjednice Republike Hrvatske“.

- Što se tiče gospodina Milanovića, on je dao, rekao bih, jedan poseban obol svom predsjedavanju Vlade Republike Hrvatske, pa i u to vrijeme koje je za nas bilo vrlo značajno i to znamo cijeniti - naveo je Čović.

Inače, on je u pratnji supruge Bernadice obavio glasanje u Desetoj osnovnoj školi u Mostaru.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.