PROGNOZA

U BiH danas oblačno, a onda slijedi promjena: Sunčano i vedro do petka

U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena bura

Dnevne temperature od 4 do 8 stepeni. Avaz

Avaz.ba

6.1.2020

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto više oblačnosti se očekuje u centralnim i istočnim područjima gdje mjestimično, u jutarnjim satima, može pasti i malo snijega. Tokom dana postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. 

U Hercegovini, zapadnim i sjevernim područjima pretežno vedro. Vjetar u Bosni slab, na momente i umjeren sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -2, na jugu zemlje do 2, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 3, na jugu zemlje od 4 do 8 stepeni Celzijusa. 



Više oblačnosti se očekuje u centralnim i istočnim područjima. Avaz

Sutra u Bosni i Hercegovini veći dio dana sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U kotlinskim dijelovima moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar u Bosni slab južnog i jugoistočnog smjera. U Hercegovini slab vjetar sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -9 i -3, na jugu zemlje do 3, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5, na jugu zemlje od 8 do 11 stepeni.

U srijedu u Bosni i Hercegovini pretežno vedro. Po kotlinama moguća je i magla ili niska oblačnost. Tokom dana, uz mjestimično malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -2, na jugu zemlje do 3, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6, na jugu zemlje od 7 do 11 stepenei.

U četvrtak Bosni i Hercegovini pretežno vedro. Po kotlinama moguća je i magla ili niska oblačnost. Tokom dana, uz mjestimično malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i 0, na jugu zemlje do 3, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu zemlje od 8 do 12 stepeni.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.