PARLAMENT BIH

Zvanično zakazana sjednica: Predstavnički dom 16. januara o imenovanju Mlađena Božovića

Mlađen Božović. Avaz

Piše: S. D. / Avaz.ba

6.1.2020

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić sazvao je 3. sjednicu Predstavničkog doma za četvrtak, 16. januar, ove godine.

Za sjednicu je predloženo čak 56 tačaka dnevnog reda, a na dnevnom redu naći će se i ona koja govori o imenovanju Mlađena Božovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Podsjećamo, Komisija za pripremu izbora Vijeća ministara BiH nije dala preporuku Predstavničkom domu da Božović bude imenovan za ministra. 



Predstavnički dom PSBiH. Avaz

No, mišljenje Komisije nije obavezujuće za Predstavnički dom, tako da je još neizvjesno hoće li ova pozicija u Vijeću ministara BiH biti popunjena na sjednici Doma 16. januara.

Podsjećamo, od prisutnih 10 članova Komisije na prošlosedmičnom zasjedanju, protiv davanja preporuke Božoviću bila su četiri člana (SDP, NS, A-SDA i PDP), četiri za (PDA, DNS, HDZ i SP) i dva suzdržana (SDA i SBB).

Tada je Halid Genjac, poslanik SDA i član Komisije, kazao da su neophodne dodatne konsultacije u vezi s ovim imenovanjem zbog niza pitanja.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.