ZENICA

Direktor “Zenicatransa” najavio ostavku: Plašim se da smo propustili posljednju šansu

Ne podržava da se na ovaj način (štrajk i blokada, op.a.) rješava problematika u “Zenicatransu”

Darmin Terzić. D. Pašalić

Piše: D. Pašalić / Avaz.ba

7.1.2020

Darmin Terzić, direktor “Zenicatransa”, najavio je ostavku na čelu ovog preduzeća koje tone.

- Tačno je. Najavio sam ostavku. Odluka će biti konačna u narednih 48 sati - potvrdio je Terzić za “Avaz”.

Na upit zašto se odlučio dići ruke, ističe da je razlog jednostavan - ne podržava da se na ovaj način (štrajk i blokada, op. a.) rješava problematika u “Zenicatransu”.



Darmin Terzić. D. Pašalić

- Jedino legalno rješenje je u sali Gradskog vijeća. Ovo nije način i metoda da se rješava problem. Ne vidim razlog zašto štrajk glađu i blokada stanice. Gubimo svaki dan sredstva. Radnici ne žele da se pokrene prijevoz, tu onda nema svrhe uloga direktora. Ne uklapam se u to. Obaveza mi je, kao direktora, osigurati uvjete za rad. Ako oni to ne žele, ne trebam biti tu - kaže Terzić.

Ističe da se jedino savjesnim i odgovornim radom može ispunjavati usluga prijevoza putnika, da korisnici budu zadovoljni, a da se onda legalnim putem traže rješenja.

- Imali smo vanrednu sjednicu, nažalost, nisam uspio prezentirati oporavak preduzeća jer je sjednica prekinuta. Propustili smo priliku i plašim se da je to bila naša posljednja šansa - ističe on.

Na naš upit ima li rješenja za “Zenicatrans” ili je ovo definitivan kraj, Terzić ponovo ističe da to može ponuditi samo Vijeće, po prijedlogu Uprave preduzeća, ne Sindikata.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.