REAKCIJE

Sarvan za “Avaz”: Ko god se želi izvući iz situacije, otvorena su mu vrata

Predsjednik Sindikata prokomentirao najavljenu ostavku Darmina Trezića, direktora preduzeća

Huso Sarvan. D. Pašalić

Piše: D. Pa. / Avaz.ba

7.1.2020

Huso Sarvan, predsjednik Sindikata radnika “Zenicatransa”, prokomentirao je za “Avaz” najavljenu ostavku Darmina Trezića, direktora preduzeća, kazavši da svako ima pravo osuditi, opravdati i podržati radnike u njihovoj borbi za egzistenciju. 

- Direktor preduzeća je Uprava i ima pravo govoriti šta Uprava misli i treba da radi. Isto tako, radnici se ne miješaju u rad Uprave, tako da ne dozvoljavamo da se iko miješa u naše odluke. Donijeli smo zaključke, krenuli smo u proceduru, a svako ko se želi izvući iz situacije, otvorena su mu vrata, kako njemu tako i radniku – izričit je Sarvan.

Napominje kako je stava da je Terzić izuzetan i pošten čovjek koji je htio učiniti mnogo više od onoga što bi se trenutno i moglo uraditi.

- Ali, njemu se to ne dozvoljava. Čovjek je bio na pravom putu i ako misli da ne može dalje, to je njegova lična stvar. Međutim, nikada niko od radnika neće reći niti jednu ružnu riječ protiv njega jer smo vidjeli da je on na strani radnika – poručio je Sarvan.

Napominje da je dvadeset radnika jutros stupilo u štrajk glađu, a da su poručili kako su spremni i zapaliti se ako treba.

- Šta će dalje napraviti i sve ono što će se desiti u budućem periodu, kao i sve ono što se desi bilo kojem radniku, mi ćemo odgovornim smatrati Fuada Kasumovića, gradonačelnika Zenice – zaključio je Sarvan.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.