UPOZORENJE MVP-A

Državljanima BiH preporučeno da ne putuju u Iran i Irak

Ministarstvo savjetuje državljane BiH koji se trenutno nalaze u Iranu i Iraku da pažljivo prate razvoj sigurnosne situacije u tim zemljama te izbjegavaju prisustva na javnim okupljanjima, manifestacijama i slično

MVPBiH. Avaz

Piše: S. D. / Avaz.ba

8.1.2020

Ministarstvo vanjskih poslova BiH upozorava državljane Bosne i Hercegovine na veoma usložnjenu sigurnosnu situaciju na Bliskom istoku, te u tom smislu preporučuje da do daljnjega, ne putuju u Islamsku Republiku Iran i Republiku Irak- objavljeno je na internetskoj stranici MVP-a BiH. 

-Ministarstvo savjetuje državljane BiH koji se trenutno nalaze u Iranu i Iraku da pažljivo prate razvoj sigurnosne situacije u tim zemljama te izbjegavaju prisustva na javnim okupljanjima, manifestacijama i slično.

MVPBiH. Avaz

Državljani Bosne i Hercegovine u Islamskoj Republici Iran, kojima bude potrebna pomoć, istu mogu zatražiti tako što će se obratiti Ambasadi BiH u Teheranu, na broj telefona: +98 919 83 73 739.

Državljani Bosne i Hercegovine u Republici Irak kojima je potrebna pomoć, istu mogu zatražiti tako što će se obratiti Ambasadi BiH u Ammanu (Hašemitska Kraljevina Jordan), koja nerezidentno pokriva Republiku Irak na broj telefona: +962 6 58 56 921.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.