SASTANAK

Podžić i Edvards: Strateški ciljevi BiH ostaju NATO i EU integracije

Na sastanku bilo riječi i o realizaciji drugih programa i mehanizama saradnje

Srna

8.1.2020

Sastanak u Ministarstvu odbrane BiH. MOBiH

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić u današnjem razgovoru s komandantom Štaba NATO-a u Sarajevu Vilijamom Edvardsom (William J. Edwards) istakao je da će se zalagati za povećanje budžeta za Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH kako bi se popravio status vojnika, podoficira i zaposlenih.

Podžić je rekao da će mu među prioritetima rada biti i početak implementacije dokumenta Pregled odbrane i Plana modernizacije Oružanih snaga, odnosno poboljšanje operativne spremnosti njenih pripadnika.

On je istakao posvećenost ispunjavanju strateškog cilja BiH, a to su, kako je rekao, NATO i EU integracije, te zahvalio za podršku koju Štab NATO-a u Sarajevu pruža Ministarstvu i Oružanim snagama, saopćeno je iz resornog ministarstva.

Podžić je ukazao na čvrstu opredijeljenost da saradnja sa Štabom NATO-a bude nastavljena i unaprijeđena radi postizanja pune interoperabilnosti sa zemljama članicama NATO-a.

Edvards je iskazao podršku Ministarstvu i Oružanim snagama u svim segmentima koji doprinose izgradnji odbrambenog sektora i unapređivanju aktivnosti u vezi s integracionim putem u NATO.

Na sastanku je bilo riječi o realizaciji drugih programa i mehanizama saradnje sa NATO-om, osim Programa reformi koji je dostavljen NATO-u 23. decembra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.