ŠEST STRANAKA

Potpisana Deklaracija o boljoj budućnosti svih građana Srebrenice

Potpisnici Deklaracije podržat će jednog kandidata za načelnika na predstojećim lokalnim izborima

Piše: S. Smajlović / Avaz.ba

9.1.2020

S današnje tribine. S. Smajlović

Na današnjoj tribini šest probosanskih političkih partija u Bošnjačkom kulturnom centru u Srebrenici, kojoj je prisustvovao i veliki broj građana, govorilo se o budućnosti Srebrenice te je usvojena i potpisana Deklaracija za generaciju koja dolazi. 

U Deklaraciji se navodi da će sve probosanske političke partije zajednički djelovati u borbi protiv nacionalističkih politika, politika segregacije i diskriminacije, ali i svakog oblika djelovanja koje ugrožava drugoga i drugačijega po osnovu etničke ili vjerske pripadnosti.

Faksimil deklaracije. S. Smajlović

- Svjesni smo da je Srebrenica obaveza svih nas, a ne obaveza jedne političke stranke ili pojedinca, stoga se obavezujemo da ćemo, u skladu s našim mogućnostima, učiniti sve da na lokalnim izborima ove godine Srebrenica dobije načelnika i skupštinsku većinu koja ne negira genocid - kategorični su potpisnici Deklaracije.

Potpisnici ovog dokumenta podržat će jednog i zajedničkog kandidata za načelnika općine Srebrenica te šalju jasnu poruku da na politiku genocida, etničkog čišćenja, ratnih zločina neće odgovarati mržnjom i nasiljem, već vrijednim i predanim radom, otvorenošću i jedinstvom.

Faksimil Deklaracije. S. Smajlović

Osim brojnih Srebreničana i onih koji su došli iz Federacije BiH, tribini su prisustvovali član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, federalni ministar za izbjegle i raseljene osobe Edin Ramić i potpredsjednik RS Ramiz Salkić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.