NAJAVA

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: BiH ima plina za još 6 mjeseci!

Saznajte i hoće li poskupjeti struja za domaćinstva u ovoj godini, a odgovor na ovo pitanje tražili smo u Državnoj regulatornoj komisiji za električnu energiju

Piše: Avaz.ba

10.1.2020

Naslovnica "Dnevnog avaza" za 10.01.2020.. Avaz

"Dnevni avaz“, najtiražniji bh. politički dnevnik, u svom današnjem printanom izdanju donosi detalje ugovora između „Gazproma“ i bh. kompanija „ Energoinvest“ i „BH-gas“ o isporuci plina za našu zemlju u kojem je napravljen presedan u odnosu na dosadašnju praksu u vezi s rokovima isporuke ovog energenta. Saznajte šta se krije iza ovog noviteta i šta su o ovoj temi kazali za najtiražniji bh. politički dnevnik u Vladi FBiH.  

Saznajte i hoće li poskupjeti struja za domaćinstva u ovoj godini, a odgovor na ovo pitanje tražili smo u Državnoj regulatornoj komisiji za električnu energiju.

Naši novinari otkrivaju i alarmantne podatke iz izvještaja Federalnog zavoda za javno zdravstvo u kojem su sadržani podaci od čega najčešće umiru Bosanci i Hercegovci, koliko nas se godišnje rađa, a koliko umire i koje su kategorije stanovništva najugroženije faktorima rizika iz okoliša.

Svjedočili smo jučer još jednoj sramotnoj paradi i proslavi 9. januara u Banjoj Luci, gdje je, uprkos odluci Ustavnog suda BiH da je taj dan neustavan,  obilježen datum koji je sinonim za početak zločina i genocida u BiH. Donosimo detalje i reakcije na ovakvo kršenje Ustava BiH, a komentar dana o ovoj temi napisala je naša novinarka Almasa Hadžić.  

Saznajte i šta je predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta BiH Denis Zvizdić kazao u intervjuu za “Dnevni avaz“, te šta je otkrio o planovima nove vlasti u razgovoru s glavnim i odgovornim urednikom „Dnevnog avaza“ Kenanom Kešmerom.

Nastavlja se „prosipanje sile“ Vlade Kantona Sarajevo, koja više nema podršku skupštinske većine, ali to je ne sprečava da smjenjuje ljude koji dobro rade da bi imenovali svoje kadrove. Jedan u nizu takvih primjera desio se krajem prošle godine, a u našem listu otkrijte koga i s koje funkcije su smijenili, a koga su iz redova Naroda i pravde imenovali na jednu direktorsku poziciju.

Ukoliko Vam se jutros ne da izaći iz Vaših toplih domova na minuse koji „štipaju“ i za nos i za uši, sjetite se svih onih čije je radno mjesto napolju i koji hljeb zarađuju na otvorenom. Upravo o njima donosimo veliku reportažu u današnjem izdanju našeg lista.

Sjećate li se Žarka Hrgića iz Zenice? E, to je čovjek koji je devet godina živio u pećini i kojeg su prozvali zenički Robinzon Kruso. Naši novinari bili su jučer s Hrgićem i otkrili kakav je poklon dobio, a koji će mu olakšati život, naročito u ovim hladnim zimskim danima.

Brojni su razlozi zbog kojih je titulu ličnosti dana u našoj redovnoj istoimenoj rubrici ponijela Melisa Ćehić. Ako slučajno niste čuli za ovu mladu i uspješnu damu, vrijeme je da je upoznate, jer ljudi poput Melise su budućnost ove zemlje.

Informirajte se na stranama Globusa o najaktuelnijim dešavanjima na Bliskom istoku, ali i drugim događajima na svjetskoj političkoj sceni.

Na stranama Crne hronike otkrivamo da je Nerminu Rustempašiću potvrđena kazna od 15 godina i šest mjeseci zatvora za stravičnu nesreću u kojoj su poginule Azra Hajrić i njena kćerka Alma 2018. godine u Novom Travniku.

Podsjećamo i na tragičnu priču iz januara 2012. godine, kada je samoubistvo zbog zabranjene ljubavi izvršio Emin Čobić iz Puračića. Saznajte šta porodica nesretnog mladića, čije tijelo nakon skoka u rijeku Bosnu nikada nije pronađeno, uradi svakog 8. januara već osmu godinu.

Od tema iz sporta izdvajamo naše istraživanje o tome koliko koštaju bh. internacionalci i saznajte koji je najskuplji.

Informirajte se i o aktuelnim dešavanjima u svijetu fudbala. Donosimo i najavu večerašnje utakmice rukometnih „Zmajeva“ BiH koji utakmicom protiv Norveške debituju na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

U današnjem broju „Dnevnog avaza“ čitajte i revijalni prilog „TV extra“, u kojem ćete, uz brojne zanimljivosti, naći i najkompletniji sedmični TV program.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.