AKTUELNO

Reagiralo Ministarstvo odbrane BiH: Pokrenut postupak protiv vojnika zbog proslave 9. januara

Imajući u vidu nadležnosti i propise kojima je regulirano ponašanje pripadnika OS BiH u službi i van nje, poduzet će se adekvatne mjere - poručuju iz ovog Ministarstva

Sporna objava. Instagram

I. K. / Avaz.ba

10.1.2020

Nakon što je sinoć "Avaz" objavio da se pripadnik Oružanih snaga BiH Nikola Lazarević neprimjereno oglasio na društvenim mrežama, Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH pokrenuli su postupak utvrđivanja činjenica o ovom događaju, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

- Povodom pisanja medija u vezi s neprimjerenim oglašavanjem pripadnika Oružanih snaga BiH Nikole Lazarevića na društvenim mrežama, Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH pokrenuli postupak utvrđivanja činjenica o ovom događaju - saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH. 


Sramotne objave. Instagram

O daljnjim informacijama, u skladu s navedenim, javnost će biti blagovremeno informirana, navode iz Ministarstva odbrane BiH.

Podsjećamo, "Avaz" je sinoć objavio skandalozne poruke na Instagramu Nikole Lazarevića povodom neustavnog dana RS. Prilikom čestitanja sjetio se i ratnog zločinca Ratka Mladića i napisao:

- Vojnici te tvoji pamte naš vrhovni komadante, te: "Ima jedna zemlja od Une do Drine, Republika Srpska joj je ime".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.