REAKCIJE Nakon što je sinoć preminula

Hadžihafizbegović se emotivno oprostio od kolegice: Neda Arnerić bila je sjajan čovjek i velika glumica

Podsjetio je da je Arnerić karijeru počela sa 15 godina i da je postala velika glumica

Fena
11.01.2020 16:46

Emir Hadžihafizbegović

Foto: Arhiv

Bosanskohercegovački pozorišni, televizijski i filmski glumac i direktor Kamernog teatra 55 Emir Hadžihafizbegović izrazio je žaljenje povodom smrti jedne od najpoznatijih glumica bivše Jugoslavije Nede Arnerić

- Smrt Nede Arnerić veliki je gubitak za naš esnaf. Otišla je jedna sjajna, velika i osoba i glumica. Bila je dobra prijateljica, viđali smo se u raznim situacijama - kazao je Hadžihafizbegović u izjavi za Fenu.

Prisjetio se i 43. međunarodnog filmskog festivala FEST 2015. godine u Beogradu, gdje je dobio nagradu za najboljeg glumca, a Neda Arnerić bila je predsjednica žirija.

- Znali smo se dobro, poštovali se i jako me je potresla vijest o smrti Nede Arnerić, jer je, prije svega, bila sjajan čovjek, a i velika glumica – kazao je Hadžihafizbegović.

Podsjetio je da je Arnerić karijeru počela sa 15 godina i da je postala velika glumica.

Glumica Neda Arnerić preminula je 10. januara u Beogradu u 67. godini. Tokom života, igrala je u više od 40 pozorišnih i više od 100 filmskih uloga, a najpoznatiji filmovi su "Ko to tamo peva", "Sutjeska", "Valter brani Sarajevo", "Užička republika", "Varljivo leto '68".

Za svoj rad dobila je brojne nagrade.

Komentari

NA VRH