STANJE NA PUTEVIMA Izvještaj iz BIHAMK-a

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost: Oprezno uz rijeke Drinu, Savu, Vrbas i Lašvu

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta

Avaz.ba

Iz BIHAMK-a skreću pažnju na učestale odrone

Foto: Avaz


Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, posebno na širem području Maglaja, Jajca, Donjeg Vakufa, Bihaća, Ključa, Orašja, Odžaka, Jablanice, Sarajeva, Zenice, Visokog, Kaknja i Gračanice, te ponegdje uz rijeke Drinu, Savu, Vrbas i Lašvu. 

Na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima, zbog niske temperature upozoreno je na mjestimičnu poledicu. Iz BIHAMK-a skreću pažnju na učestale odrone. Posjedovanje zimske je opreme zakonski obavezno.

  • Poledica na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima

    Poledica na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima

    Foto: Avaz


Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 5 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 5 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća i na magistralnim putevima: Jajce-Crna Rijeka (Zdaljevac), Srebrenik-Orašje (tunel Ormanica), Sarajevo-Trnovo (Krupac) i Lanište-Ključ.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na