ODLUKE

Kolegij Predsjedništva SDP-a: Sporazum o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima

SDP će u Srebrenici izaći na lokalne izbore kao Bh. blok kroz građansku platformu ili samostalno s multietničkom listom

SDP: Sjednica 22. januara. Ilustracija

Fena

13.1.2020

Kolegij Predsjedništva Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici dao podršku Sporazumu o zajedničkom nastupu-koaliciji na lokalnim izborima u BiH, koji će uskoro potpisati predsjednici SDP-a BiH, Naše stranke, Naroda i pravde i Nezavisne bosanskohercegovačke liste, saopćeno je iz SDP-a BiH.

Kako se, između ostalog, navodi u ovom sporazumu, stranke potpisnice se obavezuju da u predizbornim aktivnostima kontinuirano proklamiraju ideju zajedničkog nastupa na lokalnim izborima i utvrde zajedničke liste kandidata za načelnike/gradonačelnike, koji će se kandidirati na lokalnim izborima.

Na sjednici Kolegija je bilo riječi i o lokalnim izborima u Srebrenici te je još jednom ponovljen stav kako će SDP u Srebrenici izaći na lokalne izbore kao Bh. blok kroz građansku platformu ili samostalno s multietničkom listom, dok će odluka oko kandidata za gradonačelnika Srebrenice biti naknadno donesena na organima partije - navodi se u saopćenju.

SDP: Razgovaralo se i o izborima u Srebrenici. Ilustracija

Na Kolegiju je donesena odluka da će sljedeća sjednica Predsjedništva SDP-a BiH biti održana 22. januara u Gornjem Vakufu/Uskoplju, dok će sjednica Glavnog odbora biti održana 1. februara u Zenici - saopćeno je iz SDP-a BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.