NAJAVE Na kioscima diljem BiH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Sulejmani pripremao terorističke napade u BiH

Avaz.ba
14.01.2020 06:34
  • Naslovna strana današnjeg izdanja "Dnevnog avaza"
    Naslovna strana današnjeg izdanja "Dnevnog avaza" Foto: Avaz

Najtiražniji bh. politički dnevnik "Dnevni avaz“ u današnjem printanom izdanju ekskluzivno donosi šta piše u rezoluciji koju je Kongres SAD predložio 9. januara. Kako se navodi, a "Avaz" ekskluzivno objavljuje, iranski general Kasem Sulejmani pripremao je terorističke napade u BiH.

Automafijašu s Pala određen je pritvor, a kako "Avaz" saznaje, Marko Trifković se predao i nudio jemstvo. Više o tome pročitajte u današnjem izdanju "Avaza".

Nakon pojačanog zagađenja zraka u Sarajevu istražili smo kako ide prodaja zaštitnih maski. Pročitajte i razgovor s Ljubomirom Filipovićem iz Atlantskog saveza Crne Gore, koji je za naš list, između ostalog, rekao da su se povampirili duhovi iz devedesetih.

Komisija za vanjske poslove Predstavničkog doma PSBiH na sutrašnjoj sjednici razmatrat će 25 sporazuma, među kojima je i ugovor sa Slovenijom o produžetku roka besplatnog obrazovanja. Pročitajte koja je važnost ovog ugovora i ostalih sporazuma.

Istražili smo - poskupljenju cigareta jedino se raduju ilegalni prodavači. Trgovci na pijacama poručuju: Neka dižu akcize, bit će više posla za nas.

Donosimo i priču iz Livna, gdje je rušenje Činčilove kule osudio veliki broj građana.

Nakon potpisivanja Deklaracije za bolju budućnost Srebrenice, "Avaz" otkriva koja su imena u igri za novog načelnika ove općine.

Na stranicama Crne hronike pročitajte sve detalje s jučerašnjeg ročišta u Kantonalnom sudu u Sarajevu na kojem su Ljubo i Bekrija Seferović ponovo oslobođeni krivice za ubistvo Dženana Memića.

Prvi čovjek "Električnog orgazma" Srđan Gojković Gile govorio je za "Dnevni avaz".

Zvjezdan Misimović za naš list otkriva hoće li se Ognjen Vranješ i Senad Lulić vratiti u reprezentaciju.

Pročitajte i šta kažu selektori i igrači rukometne reprezentacije BiH uoči utakmice s Francuskom.

U današnjem "Dnevnom avazu" možete pročitati i redovni prilog "Automarket".

Komentari

NA VRH